21 Δεκεμβρίου 2015

Βρέθηκε προκήρυξη στα Εξάρχεια για την επίθεση στον ΣΕΒ: Σε εξέλιξη οι έρευνες

Σε καφάο επί της οδού Εμμανουήλ Μπενάκη στα Εξάρχεια, βρέθηκε μετά από υπόδειξη αγνώστου στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM, ένας φακελος μέσα στον οποίο υπήρχε ένα usb που όπως όλα δείχνουν ότι περιέχει την προκήρυξη για την ανάληψη ευθύνης για το χτύπημα με την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στα γραφεία του ΣΕΒ στο Σύνταγμα.

Αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής, μετέφεραν το φάκελο και το στικάκι στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια προκειμένου να ανοιχτεί και να διαπιστωθεί αν περιέχει κείμενο με την ανάληψη ευθύνης για το χτύπημα και φυσικά αν αυτό είναι γνήσιο.

Παράλληλα, θα ερευνηθεί για ύπαρξη δακτυλικών αποτυπωμάτων και ιχνών DNA ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό ποια οργάνωση κρύβεται πίσω από τη βόμβα.

Αξίζει να τονισθεί ότι υπήρχε έντονη ανησυχία στην Αντιτρομοκρατική καθώς πέρασε σχεδόν ένας μήνας από το χτύπημα που πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα της 24ης Νοεμβρίου και μέχρι πριν από λίγο δεν υπήρχε ανάληψη ευθύνης, κάτι που άφηνε ανοικτό το ενδεχόμενο για ένα νέο χτύπημα.

Οι αναλύσεις δείχνουν πως πρόκειται για προσπάθεια ανασύστασης του αντάρτικου πόλης από τα υπολείμματα των προηγούμενων οργανώσεων με νέο κατασκευαστή βομβών και νέα περιφερειακά μέλη.