04 Δεκεμβρίου 2015

Ενας έλληνας νεκρός στο μακελειό στη Καλιφόρνια - Δούλευε μαζί με τον δράστη

Η σύζυγός του αποκάλυψε πως ο άντρας της μιλούσε συχνά ανοιχτά κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους

Ένας 52χρονος Έλληνας συγκαταλέγεται στη λίστα με τα θύματα της φονικής επίθεσης που σημειώθηκε την Τετάρτη σε κέντρο ατόμων με ειδικές ανάγκες, στο Σαντ Μπερναντίνο της Καλιφόρνια.

Σύμφωνα με τους New York Times, οι οποίοι μίλησαν με τη σύζυγο του άτυχου Νικόλαου Θαλασσινού, ο 52χρονος ήταν συνάδελφος του δράστη.

Πιο αναλυτικά, η Τζένιφερ Θαλασσινού, σύζυγός του Έλληνα που έχασε τη ζωή του, αποκάλυψε ότι ο άντρας της δούλευε ως επιθεωρητής υγείας στην επαρχία του Σαν Μπερναντίνο, σε μια «μικρή ομάδα» στην οποία εργαζόταν και ο μακελάρης, Σαϊέντ Φαρούκ.

«Είχε δουλέψει μαζί του. Μου είχε μιλήσει για εκείνον αλλά δεν είχε πει κάτι αρνητικό», είπε η κυρία Θαλασσινού στους NYT, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι δεν γνωρίζει αν είχε ριζοσπαστικοποιηθεί.

Ωστόσο, η σύζυγός του άτυχου Έλληνα αποκάλυψε ότι εκείνη και ο άντρας της ανήκαν στην αίρεση του Μεσσιανικού Ιουδαϊσμού και πως ο 52χρονος μιλούσε συχνά ανοιχτά κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

Μάλιστα, είπε ότι αν ο σύζυγός της γνώριζε ότι ο δράστης είχε αποκτήσει εξτρεμιστικές ιδέες ή είχε σχέσεις με τζιχαντιστές, τότε «θα είχε πει κάτι».

Σημειώνεται ότι από την επίθεση στο κέντρο Κοινωνικών Υπηρεσιών για άτομα με ειδικές ανάγκες την Πέμπτη 14 άτομα έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον 17 τραυματίστηκαν.