24 Δεκεμβρίου 2015

ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΦΟΥΜΑΡΑ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΠΕΡΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΩΝ! Ο Στρατός θα προσφέρει και …συναισθηματική στήριξη!

Άλλο ένα «πολυθεματικό» νομοσχέδιο κατατέθηκε στην Βουλή αυτή την φορά από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Στόχος του να καλύψει απο θέματα σχετικά με την θητεία ως οικονομικά ζητήματα των μονίμων Στελεχών ενώ ανάμεσα τους ξεχωρίζει η δημιουργία του…
«Συνηγόρου του Στρατιώτη» αφού στο άρθρο 20 προβλέπεται η δημιουργία γραφείου στήριξης οπλιτών τα οποία γραφεία έχουν στόχο την «παροχή συναισθηματικής/ψυχολογικής στήριξης μέσα από τηλεφωνική γραμμή επικοινωνίας».

Από την άλλη για τα μόνιμα Στελέχη που επιθυμούν να έχουν την στήριξη της Υπηρεσίας στην ακαδημαϊκή τους μόρφωση το πολυνομοσχέδιο φέρνει μια διάταξη που μπορεί να εξελιχθεί σε «παγίδα» αφού προβλέπει την παροχή διευκολύνσεων για την τριτοβάθμια φοίτηση για κάποιο Στέλεχος μόνο αν το αντικείμενο σπουδών είναι «άμεσα συνυφασμένο με την ειδικότητα ή τα καθήκοντα τα οποία ασκεί». Το ίδιο νομοσχέδιο προβλέπει και τα νέα κριτήρια μεταθέσεων μετα απο 5μηνη παραμονή σε προκεχωρημένη μονάδα ενώ δεν γίνεται καμία αναφορά στην υλοποίηση της απόφασης του ΣτΕ παρα μόνο στο επίδομα εξομάλυνσης απο 105,86 – 212,94 ευρώ.