29 Δεκεμβρίου 2015

IQ ΧΕΛΩΝΑΣ... ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ! To γεύμα στο Κολωνάκι που έφερε πιο κοντά Φλαμπουράρη-Λεβέντη

Την ώρα που στην πολιτική σκηνή το φλερτ κυβέρνησης – Λεβέντη βρίσκεται στην κορυφή της επικαιρότητας και των συζητήσεων, παρά τις δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, μία συνάντηση... άναψε φωτιές.

Οπως μεταφέρει το «vima.gr» Αλέκος Φλαμπουράρης και Βασίλης Λεβέντης συναντήθηκαν στο Κολωνάκι σε γεύμα του Τεχνικού Επιμελητηρίου.

Αναλυτικά:

«Την ίδια ώρα που η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη δήλωνε από την Άρτα όπου βρίσκεται ότι η κυβέρνηση δεν αναζητεί συμμαχίες, στο τέρμα της οδού Πλουτάρχου στο Κολωνάκι στο εστιατόριο «Φιλίππου», οι Αλέκος Φλαμπουράρης και Β. Λεβέντης συνέτρωγαν. Ήταν το ετήσιο γεύμα του Τεχνικού Επιμελητηρίου και ήταν και οι δύο καλεσμένοι, όπως καλεσμένος ήταν και ο Πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας, τον οποίο το ΔΣ του Επιμελητηρίου είχε προσκαλέσει: «Γιατί δεν ήρθε ο κ. Τσίπρας;», ρώτησε το μέλος του ΤΕΕ η Τόνια Μωροπούλου τον κ. Φλαμπουράρη μόλις εισήλθε στο εστιατόριο: «Ήρθα όμως εγώ» ήταν η απάντηση του υπουργού Επικρατείας και άρχισε να χαιρετά τον κόσμο που κάθονταν σε διαφορετικά τραπέζια. Σε κάποια στιγμή πέφτει το βλέμμα του σ ένα τραπέζι και λέει δυνατά ώστε να τον ακούσουν όλοι στο εστιατόριο: «Με το που μπαίνω βλέπω κατευθείαν τον Λεβέντη...» Και γελούσε

Όντως σ΄ένα από τα τραπέζια καθόταν και ο Πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων Βασ. Λεβέντης....Να σημειωθεί ότι Λεβέντης και Φλαμπουράρης γνωρίζονταν από παλιά, τότε που ο Πρόεδρος των κεντρώων εργαζόταν ως μηχανικός μαζί με τον πατέρα του πρωθυπουργού και προσφάτως ο υπουργός έπλεξε το εγκώμιο του κ. Λεβέντη. Και εκεί που οι πάντες στην αίθουσα νόμιζαν όταν οι δύο θα καθήσουν μαζί και θα συνομιλήσουν, απλώς χαιρέτησε ο ένας τον άλλον και ο κ. Φλαμπουράρης (ντυμένος στα μαύρα και κρατώντας ανά χείρας ένα ποτήρι άσπρο κρασί) πήγε να καθήσει με τους φίλους τους και παλαιούς συμμαθητές του.

Στον ίδιο χώρο βρισκόταν, προσκεκλημένος και αυτός του ΤΕΕ ο πρώην υπουργός της ΝΔ Χρ. Σταϊκούρας, τον οποίο επίσης χαιρέτησε ο κ. Φλαμπουράρης. Ο κ. Σταϊκούρας όμως έκανε μία πολιτική τοποθέτηση λέγοντας πως χρειάζεται διάλογος σε διάφορα κρίσιμα θέματα και όχι να εκβιάζει η κυβέρνηση με νομοσχέδια που τα φέρνει στη Βουλή προς ψήφιση και μάλιστα με τη διαδικασία του επείγοντος. Και έγινε ξαφνικά, μεταξύ τυρού και γαρδούμπας το απροσδόκητο: Ο κ. Σταϊκούρας επιχείρησε να προσεγγίσει τον κ. Λεβέντη. Αφορμή στάθηκε η... γαρδούμπα: «Εμείς στην περιοχή μου κάνουμε καλύτερες γαρδούμπες», είπε στον κ. Λεβέντη και τον προσκάλεσε να «ανέβει» στην περιφέρεια του να τον κεράσει κοψίδια. Ο κ. Λεβέντης ευχαρίστως αποδέχθηκε την πρόταση.

Δίπλα στον Φλαμπουράρη καθόταν ο Πρόεδρος του ΤΕΕ κ. Στασινός, ο πρώην υπουργός του ΠαΣοΚ Κ. Γείτονας, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας του τένις. Σε ξεχωριστό τραπέζι βρισκόταν εκεί τυχαίως ο Γ. Φλωρίδης, τον οποίο αναγκαστικά χαιρέτησαν οι πάντες.

Πάντως οι μηχανικοί βρήκαν την ευκαιρία να εκφράσουν τα παράπονά τους στον κ. Φλαμπουράρη. Τον ρώτησαν τι θα γίνει με το ασφαλιστικό. Του ζήτησαν να μείνει ως ξεχωριστό ταμείο το ΤΣΜΕΔΕ γιατί είναι σημαντικό και ανεξάρτητο ταμείο, όπως του είπαν και του ζήτησαν την άλλη φορά (δηλαδή του χρόνου) θα πρέπει να έρθει και ο κ. Τσίπρας στο ετήσιο γεύμα τους.

Οι μεζέδες ήταν πλούσιοι, πλήρωσε το ΔΣ του ΤΕΕ και οι πάντες ευχαριστημένοι. Μόνον που ο κ. Φλαμπουράρης έφυγε κάπως πιο νωρίς. Ήθελε, έλεγε, να προλάβει τον ποδοσφαιρικό αγώνα των αστέγων που διοργάνωνε η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου».