03 Δεκεμβρίου 2015

Πανηγυρίζει ο ISIS-Φανατικοί μουσουλμάνοι οι δράστες του μακελειού στην Καλιφόρνια

Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους πανηγυρίζουν για τις μαζικές εκτελέσεις στο Σαν Μπερναντίνο αμέσως μετά το μακελειό δημιουργώντας το hashtag #America_Burning στα Αραβικά, χωρίς ωστόσο να έχουν αναλάβει την ευθύνη για τις εκτελέσεις.

Οπως μεταδίδει η Νew York Daily, ένας χρήστης έγραψε: «Τρία ''λιοντάρια'' μας έκαναν υπερήφανους. Οι δρόμοι της Καλιφόρνιας είναι γεμάτοι στρατιώτες βαριά οπλισμένους. Οι ΗΠΑ φλέγονται.».

Ενα άλλο tweet έγραφε : «Να μάθει η Αμερική την νέα εποχή στην Καλιφόρνια»



«Ο Θεός είναι μεγάλος. Ο Θεός ας σπείρει τον φόβο στα σπίτια των Σταυροφόρων», έγραφε ένα τρίτο tweet.

«Ο Θεός είναι μεγάλος. Αυτή είναι η ''κόλαση'' με την θέληση του θεού», έγραφε ένα άλλο.





Το χρονικό του τρόμου
Οι δύο δράστες έπεσαν νεκροί μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών με την αστυνομία όμως δεν είναι γνωστό εάν ο άνδρας και η γυναίκα ήταν οι μοναδικοί δράστες του μακελειού. Ενα ακόμα άτομο κρατείται και ανακρίνεται.

Δεκαεπτά άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.

Ζευγάρι οι δράστες
Τα ονόματα των δύο υπόπτων είναι Syed Rizwan Farook και Tashfeen Malik.

Ο 28χρονος Syed Rizwan Farookο οποίος γεννήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες, εργάστηκε ως ειδικός περιβαλλοντικής υγείας για τον δήμο του Σαν Μπερναρντίνο, επιθεωρώντας εστιατόρια για υγειονομικές παραβιάσεις, όπως μεταδίδει το Reuters.

Ως μέρος της δουλειάς του, επιθεωρούσε επίσης δημόσιες πισίνες σε διαμερίσματα και συγκροτήματα κατοικιών καθώς και σε country clubs.

Την Τετάρτη, παρευρέθηκε στην ετήσια συνάντηση των υπαλλήλων της υπηρεσίας του, αλλά στη συνέχεια έφυγε, επιστρέφοντας αργότερα με όπλα και την σύντροφό του.

Η SueAnn Chapman, η οποία εργάζεται ως ταμίας και σερβιτόρα στο China Doll Fast Food, ένα εστιατόριο που είχε επιθεωρήσει ο Syed Farook νωρίτερα αυτό το χρόνο μίλησε για αυτόν και είπε ότι ήταν ένας ήσυχος άνθρωπος.

«Έλεγξε το φαγητό και είπε ότι είχε έρθει επειδή κάποιος παραπονέθηκε. Φαινόταν απολύτως φυσιολογικός».
Οι οικογένεια του Farook κατάγεται από τη Νότια Ασία. Ο μεγαλύτερος αδελφός του είχε υπηρετήσει στον αμερικάνικο στρατό.

Το CNN αναφέρει πως ένας συνάδελφός του, ο Patrick Baccari, δήλωσε στην Los Angeles Times ότι ο Farook είχε επισκεφτεί τη Σαουδική Αραβία για να συναντήσει μια γυναίκα που γνώρισε στο Διαδίκτυο. Επέστρεψαν ως σύζυγοι.

Ο Farook είχε φτιάξει ένα προφίλ στο iMilap.com, ένα site το οποίο αυτοχαρακτηρίζεται ως «ένας χώρος για τα άτομα με αναπηρία ή που θέλουν να προχωρήσουν σε δεύτερο γάμο».

Το 2006, η Rafia Farook, η μητέρα του, που κατέθεσε διαζύγιο στο δικαστήριο του Riverside από το σύζυγό της, που ονομάζεται επίσης Syed Farook.

Ανέφερε πολλά επεισόδια ενδοοικογενειακής βίας στην κατάθεσή της, και είπε ότι ο σύζυγός της απειλούσε να την σκοτώσει σε καθημερινή βάση. Κατά τη διάρκεια ενός περιστατικού, είπε σε μια κατάθεση στο δικαστήριο ότι ο γιος της προσπάθησε να την σώσει.


Η 27χρονη Tashfeen Malik πιστεύεται ότι είναι από το Πακιστάν και είχε ζήσει στη Σαουδική Αραβία πριν έρθει στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οπως μεταδίδει το Reuters, λέγεται ότι παντρεύτηκε τον Farook πριν από δύο χρόνια, αν και η ακριβής κατάσταση της σχέσης τους είναι ασαφής. Το ζευγάρι είχε ένα έξι μηνών κοριτσάκι, το οποίο άφησαν στην μητέρα του Farook η οποία μένει στην κοντινή πόλη της Redlands, νωρίς το πρωί της Τετάρτης λίγο πριν το μακελειό στο Σαν Μπερναντίνο. Της είπαν ότι έχουν ραντεβού με γιατρό.

http://www.thetoc.gr/diethni/article/isis-gia-kalifornia-tria-liontaria-mas-ekanan-uperifanous