21 Δεκεμβρίου 2015

ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΛΕΜΕ! Το Mega με τις ευλογίες Τσιπροκαμμένων πήρε παράταση πληρωμής δόσης ως το 2021

Οι μεγαλομέτοχοι του Mega κατόρθωσαν, με τις κυβερνητικές ευλογίες κατά πώς φαίνεται, να μην πληρώσουν τη δόση του ομολογιακού δανείου, αρχικού ποσού 98 εκατ. ευρώ, η οποία είχε ήδη μετατεθεί για πληρωμή από τον Σεπτέμβριο για τα τέλη του Δεκεμβρίου, καθώς οι τράπεζες συμφώνησαν εγγράφως να μετατεθούν οι πληρωμές δόσεων το 2021.

Η συμφωνία έλαβε χώρα εν μέσω της εισαγγελικής έρευνας για τα δάνεια στα media και λίγο πριν από την πολύκροτη ανακεφαλαίωση των τραπεζών, πριν από την απόφαση για κοινή τραπεζική πολιτική έναντι των «κόκκινων μιντιακών δανείων».

«Η μη επίτευξη των οικονομικών δεσμεύσεων, ως εκφράζονται μέσω συγκεκριμένων χρηματοοικονομικών δεικτών, δεν αναμένεται να οδηγήσει σε έναρξη διαδικασίας παροχής δικαιώματος των ομολογιούχων ως περιγράφεται στη δανειακή σύμβαση.

Παράλληλα, η εταιρεία έχει έρθει σε κατ’ αρχήν έγγραφη συμφωνία την 25η Σεπτεμβρίου 2015. Προϋπόθεση της νέας συμφωνίας, που προβλέπει τη μετάθεση του κύριου όγκου των υποχρεώσεων για το 2021 και αποπληρωμή για δόσεις 2,5 εκατ. ευρώ έως το τέλος του 2016, είναι η πλήρης κάλυψη της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου ύψους 15,1 εκατ.», ανέφερε η ανακοίνωση της εταιρείας Τηλέτυπος.

Εξ ου και οι Σταύρος Ψυχάρης, Γιώργος Μπόμπολας και η οικογένεια Βαρδινογιάννη καλούνται να κάνουν αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 15 εκατ. ευρώ, κάτι που πείθει τα τραπεζικά συγκροτήματα ότι οι δόσεις των δανείων δεν κινδυνεύουν να γίνουν «κόκκινες» και αποδέχονται παράταση κατά έξι χρόνια. Όλα αυτά για ένα κανάλι που το 9μηνο του 2015 έχει ήδη ζημιές ύψους 25,5 εκατ. ευρώ…

Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τον Φεβρουάριο, αν και εφόσον η πλευρά Ψυχάρη, που διαρρέει ότι δεν είναι σε (οικονομική) θέση για να βάλει χρήματα, πειστεί να μετάσχει, ενώ σίγουρη πρέπει να θεωρείται η είσοδος του Θεοχάρη Φιλιπόπουλου στο ΔΣ του Mega και κατά πάσα πιθανότητα θα κληθεί ο Βαρδής Βαρδινογιάννης να βοηθήσει την κατάσταση.

*Από το ένθετο Backstage που κυκλοφόρησε με την εφημερίδα ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ το Σάββατο 19/12/2015.