23 Δεκεμβρίου 2015

O υπέροχος κ. Στυλιανίδης είναι ΣΥΡΙΖΑ και δεν το ξέρει

Ο πυλώνας του καραμανλισμού Στυλιανίδης τοποθετήθηκε και δήλωσε πως “η νεοφιλελεύθερη λογική που υπηρετεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να υπάρχει μόνο σαν συνιστώσα στην ΝΔ”.Ο Ευριπίδης ο Στυλιανίδης δεν χρησιμοποίησε τυχαία τον όρο “συνιστώσα” ούτε τον χαρακτηρισμό “νεοφιλελεύθερος”. Ο άνθρωπος ΣΥΡΙΖΑ είναι και δεν το ξέρει.
Στην Ελλάδα όλοι οι “φελλοί” της μεταπολίτευσης επειδή δεν μπορούν να εφαρμόσουν αποτελεσματική πολιτική πολεμούν ασταμάτητα τον νεοφιλελευθερισμό.

Αλλά ας μην αδικούμε τον Στυλιανίδη. Έχει να δείξει έργο και αποτελέσματα όπου πήγε.Για πάμε να δούμε λίγο στα γρήγορα μερικά από αυτά:

Ο Στυλιανίδης Υπουργός Παιδείας:

1. Πρώτη φορά υπουργοποιήθηκε το 2007 όταν έγινε Υπουργός Παιδείας. Μια κορυφαία στιγμή του σαν Υπουργός Παιδείας ήταν η ομιλία του στη Βουλή για το Hellenic Quest όταν δάκρυσαν από τα γέλια και τα πλακάκια στη Βουλή. Τώρα που το ξανασκέφτομαι θα ήταν ιδανικός για τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

2. Αξέχαστη στιγμή από την υπουργική του θητεία είναι εκείνης της εποχής είναι και η διαμάχη του με τον συνήγορο του Πολίτη. Το 2008 ο ΣτΠ υποστήριξε πως οι μαθητές έχουν δικαίωμα απαλλαγής από το μάθημα των θρησκευτικών αν το επιθυμούν. Ο Ευριπίδης τότε σαν δεύτερος Λεωνίδας ξεσηκώθηκε ενάντια σε όσους επιβουλεύονται την πατρίδα και κατηγόρησε τον ΣτΠ για “άσκηση πολιτικής”.Άλλη μια μάχη του Ευριπίδη ενάντια στον νεοφιλελευθερισμό.

3. Επειδή πριν τον Στυλιανίδη υπήρξαν κι άλλοι που πολέμησαν τον “νεοφιλελευθερισμό” καθόλου εντύπωση δεν πρέπει να μας προκαλεί το ταξίδι του Υπουργού στο Παρίσι το 2008 συν γυναιξί το οποίο το πλήρωσαν οι φορολογούμενοι. Όπως ο Καραμανλής θαύμαζε τον Ανδρέα έτσι και ο Ευριπίδης ακολούθησε τα χνάρια του Άκη.

4. Μετά τις ταραχές του 2008 και την δολοφονία του Γρηγορόπουλου ο Ευριπίδης Στυλιανίδης προχώρησε σε μια ανεπανάληπτη πρωτοβουλία όταν γύρισε από τα μπουζούκια εκείνης της βραδιάς. Δημιούργησε διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να επικοινωνούν οι μαθητές με το Υπουργείο.Δυστυχώς δεν υπάρχει λινκ για αυτήν την κομβική μεταρρύθμιση.

Τον Ιανουάριο του 2009 ο Κωστάκης ο Β'(γνωστός και ως κουρασμένος) συνυπολογίζοντας όσα έγραψα πιο πάνω αποφάσισε να δώσει στον Στυλιανίδη το Υπουργείο Μεταφορών προκειμένου να συνεχιστεί και εκεί το έργο.

Εδώ ο Ευριπίδης Στυλιανίδης σε μια ακόμα μάχη με τον νεοφιλελευθερισμό και τα συμφέροντα.

Ο Στυλιανίδης Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών:

1. Στους οχτώ μήνες που διετέλεσε Υπουργός προωθούσε δημόσια την “μεταρρύθμιση” του ΟΣΕ.Ήταν η εποχή που άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι με τις αμαρτίες του σιδηροδρόμου.Στην ουσία το μόνο που έκανε ήταν να αντικαταστήσει την τότε διοίκηση του οργανισμού με μια άλλη,πιο αρεστή στους συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ. Ακόμα μια μάχη ενάντια στον “νεοφιλελευθερισμό” είχε στεφθεί με επιτυχία.

2. Το σπουδαιότερο του “έργο” όμως ήταν άλλο. Στην ΤΡΑΜ Α.Ε. πραγματοποίησε 216 προσλήψεις μέσα στην προεκλογική περίοδο και συμπτωματικά όλες από την εκλογική του περιφέρεια.Η δικαιολογία που χρησιμοποίησε ήταν αντάξια ενός Στυλιανίδη.Διαβάστε στο λινκ τι περιγράφει ο Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης για το κόστος της μισθοδοσίας.

3. Να σημειωθεί ότι με «παραγγελία» του τότε υπουργού Μεταφορών Ευρυπίδη Στυλιανίδη (2009), ο Παπαμιμίκος διετέλεσε διευθυντής στο γραφείο Τύπου του υπουργείου και μετά μέλος στα διοικητικά συμβούλια της ΕΥΑΘ και της Τραμ Α.Ε.

Στην συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου διετέλεσε Υπουργός Εσωτερικών για έναν χρόνο όπου δεν έχει να επιδείξει κάτι αξιόλογο.Λίγο η τρόικα και λίγο τα άδεια ταμεία δεν άφησαν τον Ευριπίδη να σημειώσει ένα ακόμη πλήγμα ενάντια στον “νεοφιλελευθερισμό”.Ξεχωρίζω όμως μια δήλωση του που αποδεικνύει το πολιτικό του εκτόπισμα.Είχε προτείνει να “μετοχοποιηθούν” τα δημόσια πανεπιστήμια προκειμένου να βρεθούν οι αναγκαίοι πόροι.Μάλιστα όλο αυτό θα παρέκαμπτε το Σύνταγμα.Ούτε τότε δεν τόλμησε να ψελλίσει την φράση “ιδιωτικά πανεπιστήμια” ο πυλώνας του Καραμανλισμού χώρια που πρότεινε κάτι ανεφάρμοστο για να αποπροσανατολίσει για μια ακόμα φορά την δημόσια συζήτηση.

Κατανοώ την αγωνία του Στυλιανίδη για την επικράτηση του Μεϊμαράκη στον β΄ γύρο.Είναι η μόνη ελπίδα για το λαϊκίστικο κομμάτι της Νέας Δημοκρατίας να επιστρέψει στο προσκήνιο οχυρωμένο πίσω από “τις αρχές του καραμανλισμού”.Κάποιος θα μπορούσε να πει πως κάποιες «περίεργες» δηλώσεις ετοιμάζουν την συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να διατηρηθούν αλώβητα τα πολιτικά τζάκια και τα κάστρα του κρατισμού.Εύχομαι και ελπίζω να μην το δούμε και αυτό.

Νεολίμπεραλ
https://toparatiritirio2012.wordpress.com