29 Δεκεμβρίου 2015

«Φρενίτιδα» με το Star Wars και στην Ελλάδα – Πόσα εισιτήρια έκοψε σε τέσσερις μέρες

Η δύναμη… φαίνεται πως ξύπνησε για τα καλά, αφού η έβδομη ταινία του Πολέμου των Άστρων έχει σπάσει ταμεία σε όλον τον πλανήτη.

Όπως είναι φυσικό η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση, με αποτέλεσμα η ταινία της Disney, Star Wars: Η Δύναμη Ξυπνάει», να ξεπεράσει τα 75.000 εισιτήρια σε μόλις τέσσερις ημέρες προβολής της.

Συγκεκριμένα, από τις 24 Δεκεμβρίου που προβάλλεται έκοψε πάνω από 137.000 εισιτήρια, σπάζοντας ήδη το ρεκόρ για το καλύτερο Σαββατοκύριακο Χριστουγέννων! Συνολικά έκοψε 75.316 εισιτήρια σε 77 αίθουσες στην Αθήνα και 137.128 εισιτήρια σε 163 αίθουσες σε όλη την Ελλάδα.

Σύμφωνα με την εταιρεία διανομής, η ταινία έκανε το δεύτερο καλύτερο άνοιγμα Σαββατοκύριακου για το 2015 και το δεύτερο καλύτερο άνοιγμα ταινίας της Disney των τελευταίων πέντε ετών στην εγχώρια αγορά, καθώς επίσης και το καλύτερο άνοιγμα ταινίας Star Wars στην Ελλάδα.

Σε διεθνές επίπεδο, οι εισπράξεις είναι άκρως εντυπωσιακές, αφού ξεπερνούν το 1 δισ. δολάρια παγκοσμίως, ενώ μόνο στις ΗΠΑ έχει συγκεντρώσει ήδη περί τα 544,6 εκατ. δολάρια.