17 Δεκεμβρίου 2015

To BHMA προτρέπει τον Τσίπρα να τελειώσει τον Καμμένο και προφανώς να συνεργαστεί με ΠΟΤΑΜΙ-ΠΑΣΟΚ

«Κοντά στο τέλος μιας ανάρμοστης σχέσης»

Η καταψήφιση από τον κυβερνητικό εταίρο του νομοσχεδίου για το σύμφωνο συμβίωσης, καταδεικνύει τα όρια της σχέσης συμβίωσης Σύριζα και ΑΝΕΛ. Μια συμμαχία που οικοδομήθηκε εν ονόματι του αντιμνημονιακού αγώνα ταλανίζεται κάθε φορά που έρχεται στη Βουλή ένα νομοσχέδιο που αποδεικνύει τις αντιφάσεις και τις μεγάλες διαφορές απόψεων του κυβερνητικού σχήματος.

Ενα κόμμα της αριστεράς που διακηρύσσει ότι θέλει να αλλάξει την κοινωνία προς μια προοδευτική κατεύθυνση, επέλεξε να συνεργαστεί στρατηγικά με ένα ακραίο εθνικιστικό και αντιδραστικό, σε κάθε είδους μεταρρυθμίσεις, κόμμα . Μια συνεργασία που προκαλεί  αντιδράσεις τόσο στο εσωτερικό του Σύριζα, όσο και μεταξύ των ευρωπαίων εταίρων μας, που απορούν για αυτήν την περίεργη σύμπλευση .

Η κατάρρευση των αντιμνημονιακών μύθων πάνω στις  οποίες στηρίχθηκε αυτή η «ανάρμοστη» κυβερνητική συμμαχία εξαντλεί σιγά- σιγά την όποια χρησιμότητα και αποτελεσματικότητα της. Η στήριξη της αντιπολίτευσης σε κάθε προοδευτική μεταρρύθμιση δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι για τη διατήρηση της για πολύ καιρό ακόμα.

Οι προσωπικές επιθέσεις του αρχηγού των ΑΝΕΛ κατά υπουργών και κυβερνητικών στελεχών, παρά τις προσπάθειες υποβάθμισης τους από το μέγαρο Μαξίμου, δείχνουν πόσο εύθραυστη μπορεί να αποδειχθεί η συγκυβέρνηση με τη δεδομένη οριακή πλειοψηφία, καθώς θα οξύνονται οι  αντιφάσεις της και τα κοινωνικά προβλήματα.

Αν λοιπόν ο κ.Τσίπρας θέλει να παραμείνει στην εξουσία οφείλει να προετοιμάζεται για την επόμενη μέρα. Παρά τις κραυγές των αρθρογράφων της Αυγής περί σκοτεινών κέντρων και μεθοδεύσεων, η διεύρυνση  της κυβερνητικής πλειοψηφίας θα επιβληθεί από την πραγματικότητα και την ανάγκη της χώρας να υπάρξει επιτέλους ένα τέλος στη διαρκή αβεβαιότητα.

ΤΟ ΒΗΜΑ