08 Δεκεμβρίου 2015

To success story του κ. Τσίπρα

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας φαίνεται ότι έχει αρχίσει να ακολουθεί την πορεία των προκατόχων του. Ο εύκολος στόχος, για ακόμα φορά, κατά τη χθεσινή συνέντευξή του ήταν τα ΜΜΕ και ειδικά όσοι ασκούν κριτική στην κυβέρνησή του και δεν της αναγνωρίζουν την προσπάθεια που κάνει. Το είπε πολλές φορές ο κ. Τσίπρας κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στην ΕΡΤ και το επεσήμανε και στην ομιλία του το περασμένο Σάββατο επί του προϋπολογισμού λιτότητας.

Ο Πρωθυπουργός είπε στον ελληνικό λαό ότι ο προϋπολογισμός που ψήφισε η κυβερνητική πλειοψηφία των 153 βουλευτών, με την οποία ο ίδιος όπως ανέφερε αισθάνεται ασφαλής, έχει δημοσιονομική προσαρμογή 5,7 δισ. ευρώ. Μάλιστα ανέφερε ότι ο τελευταίος της κυβέρνησης Σαμαρά είχε 10 δισ. ευρώ και αυτό προβαλλόταν ως success story από το πρωί έως το βράδυ από τα ΜΜΕ, ενώ τώρα υπάρχει κλίμα καταστροφολογίας για υπερφορολόγηση, κ.λ.π.

 Ουσιαστικά ο Πρωθυπουργός θέλει να του αναγνωρίσουμε το δικό του success story και αισθάνεται αδικημένος γιατί υπάρχει επιθετικότητα για την κυβέρνησή του. Το περασμένο Σάββατο είπε στη Βουλή, ουσιαστικά ότι το δικό του τρίτο μνημόνιο, είναι σαφώς καλύτερο από τα προηγούμενα και πιο ήπιο.

 Στην ΕΡΤ χθες βράδυ ανέφερε ότι θα κλείσει με μηδέν ύφεση το 2015, «πανηγύρισε» επί της ουσίας για την μεγάλη επιτυχία της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών (σ.σ. σε κάποιο σημείο προέβλεψε, ωσάν στέλεχος του χρηματιστηρίου, ότι θα ανέβει και η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας).

 Παράλληλα μίλησε για μείωση της ανεργίας κατά 1,5%, υποστηρίζοντας ότι είχαμε 112.000 νέες θέσεις εργασίας και επανέλαβε την δέσμευσή του για μη μείωση των συντάξεων, αγνοώντας προφανώς ή έχοντας επιλεκτική μνήμη, τι περιλαμβάνει το τρίτο και βαρύτερο μνημόνιο που και ο ίδιος υποστηρίζει, αλλά και ο προϋπολογισμός.

 Η καθημερινότητα των πολιτών δίνει απαντήσεις στα όσα είπε ο Πρωθυπουργός και προφανώς δεν χρειάζονται τα ΜΜΕ, στα οποία επιτίθεται συνεχώς και στα αόρατα κέντρα και συμφέροντα που δεν έχει το θάρρος και το σθένος να κατονομάσει, αλλά μιλάει, όπως και προηγούμενοι προκάτοχοί του στο Μέγαρο Μαξίμου, γενικά και αόριστα.

 Καμία κυβέρνηση δεν έπεσε στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια από την κριτική των ΜΜΕ, στα οποία ουσιαστικά έκανε πολλές υποδείξεις χθες για το πώς πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους. Οι κυβερνήσεις, και αυτό φαίνεται να το αγνοεί ο Πρωθυπουργός, πέφτουν από τα έργα και τις ημέρες τους.

 Είναι εύκολο όταν βρίσκεται κάποιος σε δύσκολη θέση να στοχοποιεί ΜΜΕ, αόρατα κέντρα και συμφέροντα. Η συνωμοσιολογία στην Ελλάδα πάντα έβρισκε και βρίσκει γόνιμο έδαφος.

 Μόνο που κάποια στιγμή πρέπει αυτό να σταματήσει και ας κοιτάξουν οι πολιτικοί, και εν προκειμένω ο κ. Τσίπρας τα λάθη της κυβέρνησής του, τι δρόμο ακολουθεί.

 Ας βγει λίγο από τη γυάλα του Μεγάρου Μαξίμου, στην οποία κλείστηκαν στο παρελθόν και πολλοί άλλοι Πρωθυπουργοί. Ας ξεφύγει από το προστατευόμενο περιβάλλον και ας δει την καθημερινότητα των πολιτών, χωρίς το φίλτρο των κολαούζων της εξουσίας.

 Να θυμηθεί από πού ξεκίνησε και που πηγαίνει, με την μνημονιακή πυξίδα που έχει στα χέρια. Θα του είναι πολύ χρήσιμο για την μετέπειτα πορεία του. Και είναι μόλις 41 ετών.

Ραβανός Αρης
TO BHMA