29 Δεκεμβρίου 2015

Αυτές είναι οι πέντε «ψεύτικες» φωτογραφίες που έγιναν viral το 2015

Η χρονιά φεύγει και αφήνει πίσω της ευχάριστα και δυσάρεστα γεγονότα, αλλά και παράξενα συμβάντα. Μέσα στο 2015, που ήδη πλησιάζει την πόρτα της εξόδου, πέντε φωτογραφίες έγιναν viral στο διαδίκτυο. Δεν είναι τόσο ενδιαφέρουσες για αυτά που απεικονίζουν, αλλά για την ιστορία που κρύβουν. Τι εκ πρώτης όψεως δείχνουν και ποια είναι η αλήθεια για κάθε μία από αυτές;
1. Μία αρκούδα, δύο τρίποδα και τέσσερις άντρες που τρέχουν για να σωθούν. Η εικόνα είναι από γύρισμα ταινίας που έγινε πριν τέσσερα χρόνια στο Κολοράντο, στις ΗΠΑ. Η αρκούδα όμως είναι προϊόν fhotoshop, που προστέθηκε αργότερα με σκοπό οι εικονιζόμενοι άντρες να τρομάξουν και να εντυπωσιάσουν τους φίλους τους στο Facebook και σίγουρα, ο σκοπός επετεύχθη, αφού η φωτογραφία έγινε viral!


2. Αυτή η γυναίκα με το τσεκούρι προσπαθεί να σώσει απελπισμένα μια μάγο που βυθίζεται στο νερό; Στην Νέα Ορλεάνη του 1940 η Evangeline, γνωστή ως «το κορίτσι με το όστρακο», εργάζεται σε κλαμπ στην οδό Μπουρμπόν και αρπάζει ένα τσεκούρι για να επιτεθεί με μανία στην αντίπαλό της Divena, που κάνει στριπ τιζ στο νερό και την επισκιάζει. Η γυναίκα με το τσεκούρι συνελήφθη και πλήρωσε πρόστιμο δέκα δολάρια. Η φωτογραφία χρησιμοποιήθηκε σε διαφημίσεις και έγινε viral.


3. Όχι αυτή που βλέπετε δεν είναι η Μαρί Κιουρί. Η ηθοποιός Susan Marie Frontczak, ενσαρκώνει την γνωστή χημικό σε ταινία για την ζωή της Κιουρί, ενώ το Τόγκο, το Μάλι και η Ζάμπια χρησιμοποίησαν αργότερα την φωτογραφία σε γραμματόσημα.


4. Αυτή είναι η Ινδία σε φωτογραφία από το διάστημα κατά την διάρκεια της ινδουιστικής παραδοσιακής γιορτής Diwali; Όχι. Πρόκειται για φωτογραφία από δορυφόρο του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ που έχει ενώσει πολλές λήψεις με στόχο να δείξει την αύξηση του πληθυσμού της ασιατικής χώρας.


5. Ο Πούτιν όταν εργαζόταν στην KGB περιμένει στην ουρά για να σφίξει το χέρι του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Ρόναλντ Ρήγκαν; Θεωρίες συνωμοσίας... Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη του Ρήγκαν στην Μόσχα την δεκαετία του '80 και το Κρεμλίνο αρνείται ότι ο εικονιζόμενος νεαρός είναι ο ισχυρός άνδρας της Ρωσίας.