02 Ιανουαρίου 2016

ΒΕΝΤΟΥΖΑ ΤΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ! Συνάντηση του Νταβούτογλου με μια 10χρονη Ελληνίδα στο Βελιγράδι

Κατά την περιήγησή του στο φρούριο, ο Τούρκος πρωθυπουργός έσπευσε να γνωρίσει από κοντά ένα δεκάχρονο κορίτσι, την Ιωάννα Καλέντζη, η οποία με την οικογένειά της επισκεπτόταν το φρούριο Καλεμένταν

Iδιαίτερα εγκάρδιος ήταν με μία ελληνική οικογένεια ο Τούρκος πρωθυπουργός, Αχμέτ Νταβούτγλου, κατά την διήμερη επίσκεψή του στο Βελιγράδι. Ο Νταβούτογλου επισκέφθηκε το φρούριο Καλεμένταν , ένα από τα ιστορικά αξιοθέατα της Βελιγραδίου όπου εκεί τον περίμενε μία έκπληξη με άρωμα Ελλάδας...

Κατά την περιήγησή του στο φρούριο, ο Τούρκος πρωθυπουργός έσπευσε να γνωρίσει από κοντά ένα δεκάχρονο κορίτσι, την Ιωάννα Καλέντζη, η οποία με την οικογένειά της επισκεπτόταν το αξιοθέατο. Η οικογένεια Καλέντζη μίλησε στο "ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ" για την απρόοπτη αλλά και ευχάριστη συνάντησή της με τον Τούρκο πρωθυπουργό.

"Αρχικά, ο Αχμέτ Νταβούτογλου έπιασε την κουβέντα στην δεκάχρονη Ιωάννα , την μεγαλύτερη κόρη μας μιλώντας της στην αγγλική γλώσσα. Την ρώτησε πόσο χρονών είναι και από που είναι". Μόλις όμως άκουσε ότι είναι από την Ελλάδα , όπως λέει στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ η Μαίρη Καλέντζη , μητέρα του κοριτσιού, της είπε χαμογελαστός: " Ελλάδα και Τουρκία συναντήθηκαν στο Βελιγράδι".

Ο Τούρκος πρωθυπουργός ήταν ιδιαίτερα φιλικός και με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας Καλέντζη: την μικρότερη κόρη του ζευγαριού, Ανθή αλλά και τον πατέρα της, Κωνσταντίνο Καλέντζη.


Μίνα Αγγελίνη
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ