06 Ιανουαρίου 2016

ΤΗΝ 10η ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΨΗΦΙΖΩ ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ!

Πολλοί εντός και εκτός Ν.Δ. προσπαθούν να ερμηνεύσουν τα εκλογικά αποτελέσματα του πρώτου γύρου για την ανάδειξη Προέδρου μόνο με όρους του παρελθόντος «ΚΑΡΑΜΑΛΙΣΜΟΣ», «ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ», « ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ» κλπ.

Εισάγουν όρους οι οποίοι εφαρμόστηκαν από τους υποστηρικτές τους, όταν κυβερνούσαν κρίθηκαν δε (επιεικώς) ανεπαρκείς εκ του αποτελέσματος. Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι στην πολιτική κρίνουμε εκ του αποτελέσματος πρόσωπα και ιδέες. Όποια υπόθεση και να κάνουμε το αποτέλεσμα έβαλε στο «χρονοντούλαπο της ιστορίας» (δανείζομαι τον όρο) πολιτικές και πολιτικούς που προσπάθησαν να τις εφαρμόσουν. Όταν κάποιοι επαίρονται για τα επιτεύγματα της θητείας τους σε κυβερνητικές θέσεις, παραβλέπουν το τελικό αποτέλεσμα. ΑΠΟΤΥΧΙΑ.

Ο Λαός λοιπόν βλέπει ότι απέτυχαν. Αιτίες; Πολλές και διαφορετικές. Δεν τόλμησαν. Δεν πίστεψαν τα μέτρα που εφάρμοσαν. Συμβιβάστηκαν με το πελατειακό κράτος. Αύξησαν τον κρατισμό. Διατήρησαν την διαπλοκή. Διατήρησαν την ατιμωρησία. Υπέκυψαν σε συντεχνιακές λογικές. Οι προσωπικές επιλογές επικράτησαν έναντι του συλλογικού συμφέροντος.

Σήμερα όλοι αυτοί επιχειρούν να υποστηρίξουν δι΄ ίδιον όφελος καταστάσεις ενδεδυμένες με καταδικασμένες λαϊκίστικες πολιτικές. Σκεφτείτε ότι αν φύγει το «παλαιό» και έλθει το «καινούριο», όλοι αυτοί είναι αναγκασμένοι να αποσυρθούν, όσοι διαθέτουν μυαλό ενώ θα γελοιοποιηθούν όσοι θα πέσουν θύματα του εγωκεντρισμού τους.

Οι νεοδημοκράτες ψηφίζουμε για να αλλάξουμε τις πολιτικές εκείνες που μας οδήγησαν εδώ. Τις πολιτικές αυτές τις υπηρέτησε το παλαιό προσωπικό. Το φοβικό προσωπικό που δεν τόλμησε να υποστηρίξει τις βασικές αλλαγές του οικονομικού μοντέλου του κρατισμού. Ξεκίνησε από τον Εθνάρχη και μεγένθυνε από τον Ανδρέα. Συντηρήθηκε σε μεγάλο βαθμό με μικρές τροποποιήσεις από όλους στις υπόλοιπες κυβερνήσεις. Όταν έγινε προσπάθεια αλλαγής πολεμήθηκε λυσσαλέα εντός και εκτός των τειχών της ΝΔ.

Στο πρόσφατο παρελθόν δεν ψελλίστηκε από τον μεταβατικό  πρόεδρο τίποτε το καινούριο. Καλούσαμε μονότονα σε συγκυβέρνηση με στόχο την ενίσχυση του κρατισμού με το κόμμα που τον υπηρετεί πιστά ή τη διατήρηση κυβερνητικών θέσεων από επίλεκτους «ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΚΟΥΣ»;;;;;;; Αυτές είναι οι ιδέες που υποστηρίζουν οι «καραμανλικοί»; Τι νέο προσκομίζει το παλαιό πέραν της ιεραρχίας; Η ιεραρχία είναι συστατικό οργανισμών όπου απαιτείται σεβασμός στον αρχαιότερο. Στρατός. Δημόσιες Υπηρεσίες. Με την ανάληψη καθηκόντων από νεώτερο στο στρατό ο αρχαιότερος αποστρατεύεται.

Δυστυχώς στο κόμμα δεν ισχύει αυτό. Το σύνθημα να «τελειώνουμε με το παλαιό» στις εκλογές του Σεπτεμβρίου υπερίσχυσε. Αποτέλεσμα άλλη μία καταδίκη.  Είναι λοιπόν εύλογο το ερώτημα. Πώς θα γίνει μεγάλη η ΝΔ με τον Μεταβατικό όπως ισχυρίζονται; Μήπως δεν έχουν να προσφέρουν τίποτε άλλο πέραν της ίντριγκας και της καμαρίλας, της εξυπηρέτησης ιδιοτελών πολιτικών, και την υποσχεση περιχαράκωσης του Club;

Εξάλλου ίντριγκα δεν είναι όταν «ΚΥΚΛΟΙ»  -διάβαζε ορφανά – μιλούν εξ ονόματος άλλου; Η φωνή του Καραμανλή έχει σιγήσει από τις εκλογές του 2009.

Καμαρίλα δεν είναι η απόφαση με κλειστές θύρες, για την προώθηση της κ. Μητσοτάκη σε μια θέση στην ΕΕ; Ιδιοτελής πολιτική δεν είναι η απάντηση στις προκλήσεις των 400.000 ψηφοφόρων με την μη αποδοχή της ανοικτής διαδικασίας εκλογής από την κλειστή ελεγχόμενη της παλαιάς κοπής; Αν δεν την αποδεχόμαστε δεν ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ.

Τι μου προτείνουν λοιπόν όλοι αυτοί οι κύκλοι;; Να επιλέξω υπάκουος στην φωνή των «κύκλων» τον Μεταβατικό;

Έστω ότι υπακούω.  Αυτό τι σημαίνει;

Επιλέγω μια διαδικασία επιλογής ακύρωσης του δικαιώματός μου να επιλέγω τον επόμενο αρχηγό της ΝΔ; Δηλαδή ακυρώνει την συμμετοχή μου στις όποιες εκλογές για την Ελλάδα; Δηλαδή να καταργήσω τον εαυτό μου;  Όταν δεν έχω ψηφίσει άλλο κόμμα;
Επιλέγω μια  μικρή Ν.Δ. (αποτέλεσμα των εκλογών) και όχι ενός μεγάλου κόμματος όπως την ονειρεύομαι.
Επιλέγω το ιεραρχικό δικαίωμα, άρα αποκλείω τον εκσυγχρονισμό του κόμματος.
Επιλέγω παλαιό αποτυχημένο οικονομικό μοντέλο.
Επιλέγω διατήρηση Κρατισμού και όχι φιλευλεθεροποίηση της οικονομίας.
Επιλέγω την ίντριγκα, την καμαρίλα και όχι την προβολή και ζύμωση θέσεων απόψεων και ιδεών.
Απορρίπτω την διαφοροποίηση του Οικονομικού μοντέλου και συντηρώ μια αρρωστημένη καχεκτική κατάσταση.
Απορρίπτω την συνεχή διαπραγμάτευση για βασικές αλλαγές ανάλογα με την κατάσταση όπως θα διαμορφώνονται. (προεκλογική θέση: ΔΕΝ ΠΡΟΤΕΊΝΩ  ΤΙΠΟΤΑ  ΓΙΑΤΙ  ΑΥΤΑ ΥΠΕΓΡΑΨΕ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ)
Απορρίπτω κάθε αλλαγή  άρα συντηρώ .
Αποδέχομαι νέο ΕΘΝΑΡΧΗ τον ΤΣΙΠΡΑ

ΦΤΑΝΕΙ πιά. 

Ας επιλέξω τέλος μια αλλαγή όχι την Συντήρηση.
Ας επιλέξω εκείνον που πιστεύω ότι μπορεί να επιφέρει κάτι καινούριο.
Ας συμβαδίσω τέλος με την επιθυμία του 60% που ψήφισε ανοικτές διαδικασίες .
Ας επιλέξω μαζί με τους 400.000 ψηφοφόρους να έχουμε το δικαίωμα να διαμορφώνουμε τις κομματικές επιλογές σε μεγάλα θέματα. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Ας επιλέξω να μην είμαι απλός χειροκροτητής επιβαλλόμενων απόψεων.
Ας επιλέξω να ζω με το όνειρο.

Υ.Γ  Ένας από τις 400.000 ψηφοφόρος από την δημιουργία της ΝΔ χωρίς ποτέ να λιποτακτήσω.

Ανώνυμος Νεοδημοκράτης