08 Ιανουαρίου 2016

Οι τρολιές πολιτικών του 2015

Το 2015 υπήρξε μια… μεγάλη χρονιά. Μέσα σε 12 μόνο μήνες μετρήσαμε δύο εκλογικές αναμετρήσεις, ένα δημοψήφισμα, δεκάδες Eurogroup, δύσκολες αποφάσεις και αναπόφευκτα πολλά πολιτικά ατοπήματα.

Σε δείγμα 100 ανθρώπων αυτοί είναι οι πολιτικοί που με όσα ξεστόμισαν ή έπραξαν ξεχώρισαν για τις αστοχίες τους!

Αλέξης Τσίπρας

Όλως παραδόξως ο πρωθυπουργός της χώρας μπορεί να κέρδισε δις τις εθνικές εκλογές μέσα σε διάστημα 8 μηνών, όμως κατάφερε να εφαρμόσει πανηγυρικά το θεώρημα «ΟΧΙ μνημόνιο 61,31% ίσον Μνημόνιο 3»!

Ο κ. Τσίπρας παραδέχτηκε μόλις στα μέσα Δεκεμβρίου 2015 στους New York Times, πως εφαρμόζει ένα… λάθος φάρμακο, ρίχνοντας την ευθύνη στους «σκληρούς» δανειστές. Βρε, τι μας θυμίζει! (σ.σ Εκείνος δεν έκανε προεκλογικά λόγο για τέλος στην ολέθρια 5ετή πολιτική, αξιοπρεπείς συντάξεις, κατάργηση ΕΝΦΙΑ, αφορολόγητο στ 12.000 ευρώ και άλλα τέτοια ηρωικά;)

Bonus Extra: Είναι ο ίδιος άνθρωπος που θεώρησε πως Μυτιλήνη και… Λέσβος είναι δύο νησιά, μιλώντας για τα προβλήματα που προκαλούνται στα νησιά από την μεγάλη ροή μεταναστών. Που σε ομιλία του στη Βουλή έκανε λόγο για «πολιτικές απόψεις που …εκτίθουν (σ.σ εκθέτουν!) τη Ν.Δ. Που την ώρα που απαντούσε στον κ. Κουμουτσάκο για το προσφυγικό, δημοσιεύθηκε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter η ανάρτηση: «Να απομονώσουμε τις ακραίες και αντιρατσιστικές (σ.σ ρατσιστικές!) φωνές σε Ελλάδα και Ευρώπη».

Συμπέρασμα: Πίσω από τις λέξεις, έρχεται ο Αλέξης.


Ζωή Κωνσταντοπούλου

Είναι η πολιτικός που το όνομά της συνδέθηκε –μάλλον για πάντα!– με τις ατάκες «Τι είπατε;», «Ποια κυρία είπε άιντε;» απευθυνόμενη στην κεντρική, Σία Κοσιώνη.


Η περίπτωση ανθρώπου που επιτέθηκε στην αστυνομία για το μπλόκο με τις κλούβες έξω από τη Βουλή στην πορεία των γιατρών προς το Μαξίμου.


Η προσωπικότητα που «την είπε» στον Θεοδωράκη για την καθυστερημένη εμφάνιση του στο Κοινοβούλιο καισυμπέρανε πως ο κ. Ψαριανός είναι «τοίχος», με τον δεύτερο να δηλώνει στην πορεία πως «δεν είναι στα καλά της».


Η γυναίκα που έγινε viral στα social media για τον αυταρχισμό της. Η Πρόεδρος της Βουλής της καρδιάς μας. Εύγε Ζωή!

Πάνος Καμμένος

Πρέπει να στέφθηκε ο πρώτος Έλληνας Υπουργός που μπέρδεψε μια ψεύτικη έκθεση μαθητή, κατά κόσμον τρολιά του διαδικτύου, με αληθινή και μάλιστα τη χρησιμοποίησε και ως επιχείρημα για να… πικάρει την Φώφη Γεννηματά στο κρίσιμο debate του Σεπτεμβρίου.

No more comments, Πάνο Καμμένε.

Ραχήλ Μακρή

Έξαλλη, η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ραχήλ Μακρή, εξαπέλυσε επίθεση μέσω Facebook στον Διονύση Τσακνή, επειδή νευρίασε με ένα tweet του. Μόνο που ο πρόεδρος του ΔΣ της ΕΡΤ ποτέ δεν «τιτίβισε», μια και ο λογαριασμός στο Τwitter ήταν ψεύτικος. Για την ιστορία, η τότε βουλευτής βασίστηκε σε ένα άρθρο που αναδημοσιεύτηκε από προφίλ «τρολ» του Διονύση Τσακνήκαι επέκρινε την «απόφαση», αναγράφοντας: «Από πότε, κύριε Τσακνή, παίρνετε εντολές από πολιτικούς για τη μετάδοση συνεντεύξεων; Από πότε φιμώνεται η άποψη πολιτικών με εντολές από δημόσια κανάλια που πληρώνει ο ελληνικός λαός». Γέλασε ο κόσμος όλος…






ΕΡΤ


Απίστευτο κι όμως αληθινό. Η ΕΡΤ μετέδωσε στο κεντρικό της δελτίο είδηση από το blog«Το κουλούρι», σύμφωνα με την οποία συνελήφθη σπείρα που έκοβε στη μέση χαρτί κουζίνας και το πουλούσε ως χαρτί υγείας. «Συνελήφθη σπείρα που έκοβε το χαρτί κουζίνας και το πουλούσε για χαρτί υγείας. Δεν ξέρω πώς το έκαναν. Αυτό που ξέρω είναι πως το μοσχοπουλούσαν στην αγορά, γιατί υπήρχε έλλειψη. Συνελήφθησαν σε διαμέρισμα στην Πατησίων έπειτα από μυστική επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ.», ανέφερε η δημοσιογράφος Δήμητρα Στεφανίδου, προσπαθώντας να μας πείσει ότι έκανε και εξονυχιστική έρευνα για να παρουσιάσει το αξιόπιστο ρεπορτάζ. Μετά από αυτό… κόλαση στα socialmedia.



ΓΑΠ και ΚΙΔΗΣΟ

Ο Γεώργιος Παπανδρέου του Αντρέα μετά από 2 χρόνια στο τιμόνι της πατρίδας (2009 – 2011), ένα μνημόνιο, μία παραίτηση και 6 χρόνια λιτότητας φορτωμένα στην πλάτη του Έλληνα, επέστρεψε με το ΚΙΔΗΣΟ του. Το κόμμα που ο ίδιος είχε αποφασίσει ότι θα στηρίξουν οι απανταχού ΠΑΣΟΚοι, καθότι σιχαίνονταν τον μεγάλο Μπένι (σ.σ Ευάγγελος Βενιζέλος) και ψήφιζαν ΣΥΡΙΖΑ εξ ανάγκης.

Οι εκλογές του Ιανουαρίου απέδειξαν πως το ΠΑΣΟΚ μπορεί χωρίς ΓΑΠ και Μπένι, ενώ η Φωφάρα (σ.σ Φώφη Γεννηματά) μερικούς μήνες αργότερα στέφεται αρχηγός του πράσινου ήλιου, φέρνει πίσω χαμένους –στο διάστημα σίγουρα!- ψηφοφόρους του, διπλασιάζει τα ποσοστά του στις εκλογές του Σεπτέμβριου.

Η αποτυχημένη προσπάθεια του πρώην πρωθυπουργού χαρακτηρίστηκε για την μεμονωμένη στήριξη του Αποστόλη του Γκλέτσου του Δήμαρχου Στιλίδας και τις αλλεπάλληλες επιθέσεις του Βενιζέλου.

Όσο για τον ΓΑΠ; Το πρόγραμμα είχε επιστροφή στην ποδηλασία και στο κανόε καγιάκ, στο pilates, αλλά και τουρ ανά τον κόσμο με ομιλίες (ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς) στις οποίες χαρίζει στους λαούς τις πολιτκές γνώσεις και εμπειρία του!



Γιάννης Μιχελογιαννάκης

Ο κ. Μιχελογιαννάκης δηλώνει Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και γιατρός, αν και θρησκόληπτος μέχρι τα μπούνια.

Προς έκπληξιν όλων, καλεσμένος στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, μίλησε για τη θαυματουργική συμβολή των λειψάνων και διηγήθηκε με περίσσια πειθώ την ιστορία συναδέλφου του – γιατρού- η οποία, λέει, τόλμησε να κοινωνήσει μετά από παιδί φορέα του AIDS , ΑΛΛΑ ήταν σίγουρη πως ο καλός Θεός θα την προστατέψει και δεν θα κολλήσει τον υιό.

Συμπέρασμα 1: Γιατρός – άνθρωπος δεν γνωρίζει τους τρόπους μετάδοσης του HIV και φέρνει τελικό αποτέλεσμα αγώνα ΘΡΗΣΚΕΙΑ – ΕΠΙΣΤΗΜΗ: 300 – 0.

Συμπέρασμα 2: Κουραστήκαμε να τρώμε… κάρβουνο!


Καλή χρονιά, είπαμε;

Τι είπατε;;;

Της Μαρίας Χάλαρη
http://www.paraskhnio.gr/aytoi-einai-oi-ellines-politikoi-poy-ks/