29 Ιανουαρίου 2016

ΤΟΥΣ ΕΠΝΙΞΕ ΚΙ ΑΥΤΟΥΣ Ο ΑΛΗΤΗΣ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ! Βίντεο από το ναυάγιο της Σάμου με τους 26 νεκρούς

Οι νέες εικόνες συγκλονίζουν -Με το νεκρό παιδί του στην αγκαλιά, ένας πρόσφυγας εντοπίζονται πάνω στα συντρίμμια της βάρκας που τους μετέφερε από την Τουρκία στη Σάμο

Συγκλονίζουν οι εικόνες από την νέα τραγωδία που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης στα νερά του Αιγαίου. Πραγματικά δεν υπάρχουν λέξεις για να περιγράψουν τις εικόνες.

Βίντεο που δόθηκε μέσω twitter στη δημοσιότητα, δείχνει ένα πρόσφυγα με το νεκρό παιδί του στην αγκαλιά, μαζί με άλλους ναυαγούς να εντοπίζονται πάνω στα συντρίμμια της βάρκας που τους μετέφερε από την Τουρκία στη Σάμο.

Το ναυάγιο είχε τραγικό απολογισμό 26 νεκρούς, εκ των οποίων οι 10 ήταν παιδιά, 10 άνδρες και 6 γυναίκες.

Η ιταλική ακτοφυλακή κατάφερε να διασώσει πέντε ανθρώπους. Συνολικά, σώθηκαν εννέα, δυο παιδιά, δυο γυναίκες και πέντε άνδρες. Άλλοι 26 όμως, δεν τα κατάφεραν, το ταξίδι στην ελπίδα αποδείχθηκε μοιραίο.

Η ξύλινη βάρκα που μετέφερε 40-50 πρόσφυγες ημιβυθίστηκε στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Σάμου, κοντά στο Κοκκάρι.

Ένας άνδρας εντοπίστηκε κοντά στην ακτή. Είπε πως βρισκόταν σε ξύλινη βάρκα που είχε ξεκινήσει από την περιοχή της Σμύρνης στην Τουρκία με προορισμό τη Σάμο. Ειδοποιήθηκαν οι αρχές και ξεκίνησε η επιχείρηση.

Στην επιχείρηση για τον εντοπισμό των αγνοουμένων προσφύγων συμμετέχουν δύο περιπολικά σκάφη του Λιμενικού, ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας, πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, δύο πλωτά σκάφη της δύναμης Frontex και ιδιωτικά μέσα.

Οι ναυαγοί που εντοπίστηκαν από το ιταλικό λιμενικό είχαν περάσει 24 ώρες πάνω στα συντρίμμια της βάρκας που θα τους μετέφερε από την Τουρκία στην Ελλάδα. Ένας άνδρας κρατά στα χέρια το άψυχο, πια, κορμάκι του παιδιού του. Ελπίζει, μάταια, ότι οι διασώστες θα καταφέρουν να το επαναφέρουν στη ζωή. Δεν τα κατάφεραν. Ο ίδιος άνδρας έχασε τη γυναίκα του και τα δυο παιδιά του.