02 Ιανουαρίου 2016

ΜΟΝΟ ΘΛΙΨΗ! Με συμπτώματα στερητικού συνδρόμου είχε νοσηλευθεί το 28 ημερών βρέφος που «έσβησε» στην Κρήτη

Αναπάντητα ερωτήματα γιατί επετράπη από τις υπηρεσίες στους τοξικομανείς γονείς να πάρουν το παιδί μαζί τους - Λίγες ημέρες αφότου γεννήθηκε είχε νοσηλευθεί στην ΜΕΘ του Βενιζέλειου

Πληροφορίες που αλλάζουν τα δεδομένα και εγείρουν σοβαρά ερωτήματα για τον μηχανισμό και τις υπηρεσίες του κράτους πρόνοιας, έρχονται στο φως σχετικά με την υπόθεση θανάτου ενός βρέφους 28 μόλις ημερών, ανήμερα Πρωτοχρονιάς στην Κρήτη.

Το παιδί, οι γονείς του οποίου είναι και οι δυο τοξικομανείς, είχε πρόσφατα νοσηλευθεί με συμπτώματα στερητικού συνδρόμου, που πιθανότατα προέκυψαν εξαιτίας της χρήσης ναρκωτικών από την μητέρα και τον πατέρα του. Το άτυχο αγγελούδι, που δεν πρόλαβε να κλείσει καν ένα μήνα ζωής, καθώς κατέληξε σε ηλικία 28 ημερών, σε μια τέτοια περίπτωση, δεν θα έπρεπε να είχε επιστραφεί στους γονείς, αλλά αντίθετα, θα έπρεπε να είχαν επέμβει οι κοινωνικές υπηρεσίες και να αναθέσουν την φροντίδα του σε ειδικά ιδρύματα.

Το βρέφος δεν έφερε σημάδια κακοποίησης, δεν ήταν υποσιτισμένο και οι πρώτες ενδείξεις συγκλίνουν στο ότι δεν πέθανε στον ύπνο του. Όπως μετέδωσε όμως ο Alpha, το βρέφος, λίγες ημέρες μετά τη γέννηση του, νοσηλεύτηκε με ήπιο στερητικό σύνδρομο στη ΜΕΘ στο Βενιζέλειο νοσοκομείο. Σε τέτοιες περιπτώσεις, ο νόμος ορίζει ότι εφόσον έχει συμπτώματα στερητικού συνδρόμου, το παιδί δεν θα έπρεπε να επιστρέψει στους γονείς του, αλλά θα έπρεπε να οριστεί κηδεμόνας.

Το μωρό μεταφέρθηκε, ανήμερα την Πρωτοχρονιά στο Βενιζέλειο από τους γονείς του, ωστόσο γιατροί και νοσηλευτές δεν μπόρεσαν να προσφέρουν καμία βοήθεια, καθώς ήταν ήδη πολύ αργά.

Την υπόθεση ερευνά η ΕΛ.ΑΣ, ενώ αναμένονται ειδικές τοξικολογικές εξετάσεις στη σορό του μωρού, που ίσως διελευκάνουν τι πραγματικά συνέβη. Μέχρι αυτή τη στιγμή πάντως, οι γονείς δεν έχουν συλληφθεί, καθώς δεν έχουν αποδειχθεί οι ευθύνες τους