07 Ιανουαρίου 2016

Παραμύθιασμα Κατρούγκαλου σε 30 βουλευτές για το ασφαλιστικό στο Μαξίμου

Σύσκεψη αναφορικά με το σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό γίνεται επίσης μεταξύ των κ.κ. Σταθάκη, Τσακαλώτου και Δραγασάκη

Με 30 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ συναντάται αυτή την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, προκειμένου να τους ενημερώσει για τις εξελίξεις με ασφαλιστικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σύσκεψη των βουλευτών με τον Κατρούγκαλο έχει ενημερωτικό χαρακτήρα, ενώ σύσκεψη αναφορικά με το σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό είναι επίσης σε εξέλιξη στο Μαξίμου μεταξύ του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη, του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και του  αντιπρόεδρου της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη.

Πάντως, νωρίτερα σήμερα, η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βανέσα Μοκ, ανέφερε σήμερα από τις Βρυξέλλες ότι  το περιεχόμενο της πρότασης για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού και συνταξιοδοτικού συστήματος αξιολογείται λεπτομερώς από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Επιτροπής και ότι οι συζητήσεις με τις ελληνικές αρχές θα συνεχιστούν στο πλαίσιο της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος.

Πηγές της Κομισιόν, άλλωστε, δηλώνουν πως το προσχέδιο δεν έχει ακόμη εξεταστεί πλήρως, ενώ υπάρχουν κάποια σημεία του που απαιτούν διευκρινίσεις. Ως εκ τούτου, τονίζουν οι ίδιες πηγές, οποιεσδήποτε διαρροές σχετικά με θέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το προσχέδιο είναι απολύτως ανακριβείς.