12 Ιανουαρίου 2016

Γαλλία: «Ζούγκλα» το Καλαί, στους 4.000 έφτασαν οι λάθρο

Η γαλλική κυβέρνηση δημιούργησε νέο χώρο, μεταφέροντας 125 λευκά κοντέινερς, καθένα εκ των οποίων θα φιλοξενεί τρία άτομα

Μία ολόκληρη πολιτεία, με πληθυσμό που πλέον ξεπερνά τα 4.000 άτομα, έχει σχηματιστεί στα περίχωρα του Καλαί. Δίπλα στη γαλλική πόλη, που βρίσκεται κοντά στη Μάγχη και τα βρετανικά σύνορα, ενισχύεται σε καθημερινή βάση ο καταυλισμός των προσφύγων. Η «Ζούγκλα», όπως την αποκαλούν οι ντόπιοι, μεγαλώνει, καθώς σε καθημερινή βάση προστίθενται νέα άτομα.

Οι γαλλικές αρχές, στην προσπάθειά τους να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, επέκτειναν το χώρο, δημιουργώντας μία νέα περιοχή, στην οποία θα τοποθετηθούν 125 καινούργια λευκά κοντέινερς, στο καθένα εκ των οποίων θα κοιμούνται τρία άτομα.

Η νέα περιοχή στον καταυλισμό θα υποστηρίζεται από όλες τις υποδομές, ενώ έχουν προβλεφθεί ειδικές τουαλέτες για παιδιά και γυναίκες. «Περιμένουμε να υποδεχθούμε 140 άτομα την Τρίτη και 50 κάθε μέρα το επόμενο διάστημα, μέχρι να καλυφθούν οι θέσεις», δήλωσε ο υπεύθυνος για την οργάνωση του όλου εγχειρήματος.