29 Ιανουαρίου 2016

ΠΑΟΚ: 90 χρόνια ιστορίας σε μια φανέλα! (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Την επετειακή φανέλα των 90 χρόνων της ιστορίας του παρουσίασε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ. “Πρέπει να καταλάβετε τι αντιπροσωπεύει το πάθος αυτής της φανέλας”, σημείωσε η μεγάλη δόξα των Θεσσαλονικέων, Γιώργος Κούδας.
Η φανέλα της ομάδα του 1966 είναι η επετειακή φανέλα του ΠΑΟΚ που παρουσιάστηκε σήμερα και θα τεθεί άμεσα σε κυκλοφορία.

Στην εκδήλωση βρέθηκαν οι παλαίμαχοι της ομάδας, όπως οι κ.κ. Κούδας, Ιωσηφίδης, Λέανδρος Συμεωνίδης, Τερζανίδης, Πέλλιος και Αποστολίδης, καθώς κι όλοι οι παίκτες και το τεχνικό επιτελείο του “δικεφάλου του Βορρά”.

Τον λόγο αρχικά πήρε ο Κούλης Αποστολίδης, αναφέροντας: «Είναι η πρώτη εκδήλωση για τα γενέθλια μας. Θα ακολουθήσουν και πολλές άλλες. Μας ζήτησαν να πούμε μία ιστορία. Θυμάμαι το 75-76 όταν πήραμε το πρώτο πρωτάθλημα, κατεβήκαμε στον Πειραιά και κερδίσαμε με σκορ 4-0. Μετά το 2-0 παίζαμε όπως θέλαμε και το Καραϊσκάκη επευφημούσε τον ΠΑΟΚ. Τότε για να γίνει εκείνη η ομάδα, χρειάστηκαν τέσσερα χρόνια σωστής δουλειάς. Και τότε το πρωτάθλημα γίνονταν σε δύσκολο περιβάλλον και τότε υπήρχε πείνα του κόσμου. Τώρα για να γίνει ομάδα χρειάζονται κεφάλαια, χρόνος και παραγωγική δημιουργική δουλειά».


Από την μεριά του, ο Λέανδρος Συμεωνίδης τόνισε, ενθυμούμενος ένα παιχνίδι το 1963 στο γήπεδο της ΑΕΚ, όπου ο ΠΑΟΚ έχασε 1-0 με γκολ οφσάιντ: «Ο ΠΑΟΚ ήθελε να φύγει. Ενώ βάλαμε γκολ και η μπάλα πέρασε τη γραμμή ο διαιτητής δεν είδε τίποτα. Είπα φεύγουμε... Αφού μας έπεισαν να μπούμε στο γήπεδο... εκείνοι είχαν φύγει. Εύχομαι στους νέους μας παίκτες να κάνουν υπομονή μια και οι φίλαθλοί μας είναι πολύ απαιτητικοί».

Τέλος, ο Γιώργος Κούδας είπε: «90 χρόνια ΠΑΟΚ. Πρέπει να καταλάβετε τι αντιπροσωπεύει το πάθος αυτής της φανέλας. Τότε μετά από εκείνο το παιχνίδι κληθήκαμε να παίξουμε, αφού τιμωρήθηκαν πέντε παίκτες. Ήταν η περίοδος 1963-1964. Ευχαριστώ τον Λέανδρο Συμεωνίδη που μου έδωσε το νούμερο 7. Θέλω σήμερα αυτή την φανέλα να την χαρίσω στον Λέανδρο».