05 Ιανουαρίου 2016

Δείτε γιατί οι πέντε πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο έγιναν κατά 9 δισ $ φτωχότεροι

Το ιλιγγιώδες ποσό των 8,7 δισ. δολαρίων έχασαν τη Δευτέρα οι πέντε πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο, καθώς τα αδύναμα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή στην Κίνα, αλλά και η νέα κρίση στις σχέσεις μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Ιράν πυροδότησαν ένα από τα χειρότερα sell offs στην ιστορία των διεθνών αγορών.
Σύμφωνα με τον δείκτη δισεκατομμυριούχων του Bloomberg, ο ιδρυτής της Amazon.com, Jeff Bezos, βρέθηκε στην κορυφή των... ζημιωμένων κατά την πρώτη διαπραγμάτευση για το 2016, χάνοντας 3,7 δισ. δολάρια, καθώς η μεγαλύτερη διαδικτυακή εταιρεία λιανικών πωλήσεων σημείωσε απώλειες 5,8%. Έτσι, η καθαρή του αξία ανέρχεται πλέον σε 56 δισ. δολάρια.

Ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Ευρώπη, ο Ισπανός μεγιστάνας Amancio Ortega έχασε 2,5 δισ. δολάρια με την καθαρή του αξία να υποχωρεί στα 70,4 δισ. δολάρια, αφού ο όμιλος Inditex, που είναι και ο μεγαλύτερος παγκοσμίως στο λιανικό εμπόριο, έχασε 3,5 ποσοστιαίες μονάδες.

Ο CEO της Berkshire Hathaway, Warren Buffett, ο Μεξικανός Carlos Slim και ο συνιδρυτής της Microsoft, Bill Gates, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη, έχασαν συνολικά 2,5 δισ. δολάρια.


Στον αντίποδα, ο μεγαλύτερος κερδισμένος της χρηματιστηριακής πανωλεθρίας της Δευτέρας είναι ο ακτιβιστής επενδυτής, Carl Icahn, η καθαρλη περιουσάι του οποίου ανέβηκε κατά τα 210,4 εκατ. δολ., στα 20,1 δισ. δολάρια.
Συνολικά, οι 400 πλουσιότεροι άνθρωποι του δείκτη Bloomberg έχασαν 82,4 δισ. δολ. σε μια ημέρα.

http://www.newmoney.gr/bloomberg/266073-ftoxoteroi-kata-$9-dis-oi-pente-plousioteroi-anthropoi-ston-kosmo-apo-to-sell-off-tis-deiteras