21 Ιανουαρίου 2016

Οι ABBA ξανά όλοι μαζί -Ανοιξαν ελληνική ταβέρνα στη Στοκχόλμη

Τα μέλη του θρυλικοί σουηδικού συγκροτήματος των Abba, βρεθήκαν πάλι όλοι μαζί μετά από πολλά χρόνια για τα εγκαίνια ενός εστιατορίου το οποίο άνοιξε ένα από τα μέλη του συγκροτήματος, ο 70χρονος Bjorn Ulvaeus.
Το μέλος του θρυλικού συγκροτήμας θέλησε να να μεταφέρει το επενδεδυμένο με τα κομμάτια των Abba σόου σε μια ελληνική ταβέρνα, την «Ταβέρνα του Νίκου», την οποία και ο ίδιος αγόρασε. Το όνομα του μαγαζιού «Mamma Mia. The Party».

Το σκηνικό της ταβέρνας είναι εμπνευσμένο από ελληνικό νησί, όπως και στο μιούζικαλ, με την ιστορία όμως να παραλλάσσεται από μέρα σε μέρα.

Οι πελάτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαμβάνουν Μεσογειακή κουζίνα, ίτραγούδια και χορό του Ζορμπά και μπόλικο ούζο.


(φωτό: ANDERS WIKLUND / TT/EPA)

Με αφορμή τα εγκαίνια του εν λόγω εστιατορίου, λοιπόν, τα τέσσερα μέλη του συγκροτήματος Benny Andersson, Björn Ulvaeus, Agnetha Fältskog and Anni-Frid Lyngstad βρέθηκαν ξανά μαζί ύστερα από οκτώ χρόνια.


(φωτό: ANDERS WIKLUND / TT/EPA)

Το νέο εστιατόριο που βρίσκεται στην περιοχή Tyrol της Σουηδικής πρωτεύουσας έχει κόνσεπτ βασισμένο στην ομώνυμη ταινία και θυμίζει την παραδοσιακή μας ελληνική ταβέρνα που βρίσκουμε στα περισσότερα νησιά του αιγαίου.


Το συγκρότημα που διαλύθηκε το 1982, ταυτόχρονα με τα διαζύγια των δυο ζευγαριών, κυκλοφόρησε το 1992 μια συλλογή τραγουδιών του συγκροτήματος υπό τον τίτλο «Abba:Gold», η οποία και πούλησε 29 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Η διάσημη τετράδα έχει να πραγματοποιήσει κοινή δημόσια εμφάνιση από το 2008.