13 Ιανουαρίου 2016

Η Airbus κατατροπώνει την Boeing στην μάχη των αιθέρων

Την επόμενη βδομάδα θα κάνει το τελευταίο του ταξίδι το τελευταίο Boing της Air France

Σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν, ο ευρωπαϊκός κολοσσός Airbus πέρασε μπροστά από τον κύριο ανταγωνιστή της, την αμερικάνικη αεροναυπηγική εταιρεία Boeing, το 2015.

Πετυχαίνοντας συνολικά 1.036 παραγγελίες φέτος, αριθμός πολύ μεγαλύτερος από τις 60 περίπου παραγγελίες του 2014, η Airbus εξασφαλίζει κεφάλαια γύρω στο ένα τρισεκατομμύριο ευρώ, τα οποία και της εγγυώνται την απρόσκοπτη χρηματοδότηση της λειτουργίας της για την επόμενη δεκαετία.
Παρά το γεγονός ότι η Boeing εξακολουθεί να προηγείται στον αριθμό των παραδόσεων αεροσκαφών (762 αεροσκάφη έναντι 635), η Airbus φιλοδοξεί σύντομα να την ξεπεράσει και σε αυτό τον τομέα.
Η πρόσφατη βελτίωση της οικογένειας αεροσκαφών Α320 (που παραμένει το πιο δημοφιλές προιον της, με 491 αεροπλάνα να πωλούνται φέτος) και η επίμονη της στην προώθηση της ναυαρχίδας της, του Α380, παρά τις προβλέψεις αρκετών αναλυτών ότι δεν θα έβρισκε αγορά ανάλογη με την επένδυση της, φαίνεται ότι της δίνει το προβάδισμα για τα επόμενα χρόνια.
Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο επικεφαλής λειτουργίας και πωλήσεων της εταιρείας, John Leahy, το A380 έκανε απόσβεση φέτος, καθώς 27 αεροσκάφη αυτού του τύπου παραδόθηκαν μέσα στο 2015 στους νέους αγοραστές τους.