09 Ιανουαρίου 2016

BINTEO-ΤΡΕΛΟ ΓΕΛΙΟ! Σε άδειες καρέκλες μίλησε η Ζωή για το χρέος–Παρηγοριά η Ραχήλ και η selfie με τον καφετζή!

Με πυρά κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και selfie με την "κολλητή" της Ραχήλ Μαχήλ η ομιλία της Ζωής Κωνσταντοπούλου, στο πανεπιστήμιο Πειραιά, για το αγαπημένο της θέμα: το απεχθές και επονείδιστο χρέος.
Η ομιλία της Ζωής Κωνσταντοπούλου για το χρέος ήταν προγραμματισμένη το πρωί του Σαββάτου (09.01.2016) στο ισόγειο κτίριο του Πανεπιστημίου Πειραιά. Κι αν το ραντεβού ήταν στις 10:00, η πρώην πρόεδρος έστησε όσους την... περίμεναν για σχεδόν δυο ώρες μπας και μπει στην αίθουσα κανας περίεργος εκτός από κάτι καραγκιόζηδες φοιτητές!

Την ανοιχτή εκδήλωση διοργάνωσε η ευρωπαϊκή διεπιστημονική φοιτητική οργάνωση AEGEE, με θέμα «Ευρωπαϊκό χρέος και & προσφυγική κρίση: Ανταποκρίνεται με επιτυχία η ΕΕ; Θα επιβιώσει η ΕΕ;».




Περίπου 30 φοιτητές, φίλοι της Ζωής Κωνσταντοπούλου και η Ραχήλ Μακρή ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για να ακούσουν μια ακόμη ομιλία για το χρέος. Ανάμεσα σε εκείνους που βρέθηκαν στο κτίριο του ΠΑΠΕΙ και ο ιδιοκτήτης του κυλικείου του πανεπιστημίου της Αθήνας, ο οποίος της σέρβιρε τον καφέ της και αποδέχτηκε την... πρόσκληση της Ραχήλ Μακρή να βγάλουν μια selfie.

ΜΑΚΡΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ



Όταν τελικά ξεκίνησε η εκδήλωση, προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ Deptocrasy του Αργ. Χατζηστεφάνου, το οποίο περιγράφει πως κάποια κράτη απέδειξαν πως το χρέος τους ήταν απεχθές και παράνομο και κατάφεραν να το διαγράψουν και πως τα κράτη αξιοποιούν το 50% των εισοδημάτων τους για το χρέος τους, με την ανάλυση να γίνεται ακόμη και από οικονομολόγους από το Εκουαδόρ!


Φυσικά, δεν γλίτωσαν από τα πυρά της Ζωής Κωνσταντοπούλου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αλλά και ο διάδοχός της στην ηγεσία της προεδρίας της Βουλής, Νίκος Βούτσης, καθώς επίσης και οι Γερούν Ντάισελμπλουμ και Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.



«Έρευνα του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έδειξε ότι Λουξεμβούργο και Ολλανδία τους δημιούργησαν φορολογικούς παραδείσους για δεκάδες επιχειρήσεις που λειτουργούσαν στην Ελλάδα να μην πληρώσουν δεκάδες δισεκατομμύρια σε φόρους », είπε για τον πρόεδρο της Κομισιόν και τον πρόεδρο του Eurogroup.


Αναφερόμενη στον Νίκο Βούτση τον κατηγόρησε πως διέταξε την παύση της Επιτροπής Αλήθειας για το Χρέος, πως έδωσε εντολή να γίνει εισβολή στα γραφεία της Επιτροπής και να αλλάξουν οι κλειδαριές. «Αυτό κάνεις σε μια Επιτροπή που δημιουργήθηκε για να υπηρετεί τα συμφέροντα του λαού, της αλήθειας, της δικαιοσύνης και της αξιοπιστίας», είπε.


Όσο για τον Αλέξη Τσίπρα; Άκουσε τα περισσότερα. «Η ελληνική κυβέρνηση αντί να ακολουθήσει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, αποφάσισε να το ανατρέψει και να φέρει στη Βουλή για συμφωνία αντίθετη με το δημοψήφισμα, που έφερε περισσότερα μέτρα, περισσότερη λιτότητα και πώληση δημόσιας ιδιοκτησίας», είπε και κατηγόρησε την κυβέρνηση πως ανάγκασε τη Βουλή να μην μπορεί να ψηφίσει κανένα νόμο αν πρώτα δεν έχουν δώσει το πράσινο φως οι δανειστές.


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ
newsit.gr