17 Ιανουαρίου 2016

Οι Αθηναίοι κατέκλυσαν τα μαγαζιά με σύμμαχο τον καιρό και τις εκπτώσεις

Έως και 70% κάτω οι τιμές, προκειμένου να δελεαστούν οι καταναλωτές και να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους - 60 άτομα διαδήλωσαν στην Ερμού κατά της λειτουργίας των καταστημάτων την Κυριακή

Έντονο είναι το ενδιαφέρον του καταναλωτικού κοινού και σήμερα Κυριακή, καθώς οι εκπτώσεις στα μαγαζιά φτάνουν μέχρι και 70%.

Με σύμμαχο τον καλό καιρό οι πολίτες βρέθηκαν στο κέντρο της Αθήνας, προκειμένου να προμηθευτούν ενδύματα και υποδήματα σε χαμηλές τιμές και προσφορές που φτάνουν ακόμα και κάτω του κόστους, όπως διαμηνύουν οι καταστηματάρχες για να δελεάσουν τους καταναλωτές.

Ο χαμηλός τζίρος της χρονιάς που πέρασε, ώθησε τους καταστηματάρχες να αναγγείλουν ποσοστά μειώσεων κυρίως από 40% - 50%, ενώ κάποιοι άλλοι διαφήμισαν τις  μεγάλες μειώσεις στα προϊόντα τους γράφοντας τις χαμηλές τιμές πάνω στις βιτρίνες.

Σύμφωνα με τους καταστηματάρχες που ορισμένοι από αυτούς ξεκίνησαν τις προσφορές πριν το τέλος του 2015, φέτος αναμένεται μεγάλη μείωση κυρίως στα είδη ένδυσης, υπόδησης αλλά και είδη σπιτιού όπως λευκά είδη και έπιπλα.

Πάντως μέχρι τις έξι το απόγευμα που θα λειτουργήσουν τα καταστήματα,  οι περισσότεροι καταναλωτές, θα ψωνίσουν με «πλαστικό» χρήμα λόγω των capital controls, παρόλο που αξίζει να αναφερθεί ότι στα μικρά καταστήματα, οι ιδιοκτήτες δεν έχουν μεριμνήσει ακόμη για την προμήθεια των μηχανημάτων (POS).

Σύμφωνα με την Εθνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, εκτός από την αναγραφή της νέας και παλαιάς τιμής των ειδών, οι καταστηματάρχες μπορούν να αναφέρουν και το ποσοστό μείωσης.

Εν τω μεταξύ, διαδήλωση κατά της λειτουργίας καταστημάτων την Κυριακή, πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο στο κέντρο της Αθήνας από την κίνηση «Πρωτοβουλία Εναντίον στην Λειτουργία των Καταστημάτων».

Η συμβολική κίνηση περίπου 60 ατόμων που βρέθηκαν στην Ερμού για να διαδηλώσουν κατά της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές, δεν φάνηκε να πτοούν το αγοραστικό κοινό που επισκέφτηκε τα μαγαζιά.

Αισιόδοξος είναι ο κ. Αθανάσιος Κούτρας υπεύθυνος καταστήματος δερματίνων ειδών για την σημερινή κίνηση των καταναλωτών στα μαγαζιά.

Η κυρία Αρετή Βαβουλά ιδιοκτήτρια στο κατάστημα υποδημάτων  «Βαβουλάς» δείχνει αισιόδοξη από τη σημερινή κίνηση και δηλώνει πως οι εκπτώσεις ξεκινούν από 20% και φτάνουν κατά μέσο όρο στο 50%.

Ρεπορτάζ: Έλενα Καραθάνου ,  Φωτογραφίες: William Faithful1
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ