29 Ιανουαρίου 2016

ΒΙΝΤΕΟ-ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΑ! Στο πόρισμα της ΕΔΕ δεν έγραψαν ότι η εξαδέλφη Πολάκη πήρε τα ναρκωτικά-Δεν άφηνα τους δημοσιογράφους να μπουν στο Υπουργείο

Την έβαλαν από την πίσω πόρτα στο πειθαρχικό Συμβούλιο σήμερα - Παρότι η ίδια παραδέχθηκε πώς υπεξαίρεσε τις πεθιδίνες, στο φάκελο από το νοσοκομείο Ηρακλείου αποσιωπείται ποιος πήρε τα φάρμακα - Σοβαρός κίνδυνος να ακυρωθεί η διαδικασία

Απίστευτες φαίνεται ότι είναι οι παραλείψεις στην υπόθεση της εξαδέλφης του υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη και την κλοπή των οπιούχων φαρμάκων που αποκάλυψε το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ.

Παρότι η ίδια παραδέχθηκε πώς υπεξαίρεσε τις πεθιδίνες, όπως αποκάλυψε η πρόεδρος του πειθαρχικού συμβουλίου Ματίνα Παγώνη, στο φάκελο από το νοσοκομείο Ηρακλείου αποκρύφθηκε ποιος πήρε τα φάρμακα.

Από όλα αυτά προκύπτει πρωτοφανής μεθόδευση από το Πανεπιστημιακό ΝΟσοκομείο Ηρακλείου για να καλυφθεί η εξαδέλφη του υπουργού Υγείας παρότι η ίδια η Νεκταρια Πολάκη σε διαδοχικές δηλώσεις και συνεντεύξεις της ότι εκείνη είναι το πρόσωπο που πήρε τις πεθιδίνες χωρίς προηγούμενως να ζητήσει άδεια.

Ωστόσο όλη η υπόθεση θυμίζει φιάσκο και υπάρχει κίνδυνος να ακυρωθεί στο σύνολό της η πειθαρχική διαδικασία. Είναι απίστευτο ότι αυτός που έκανε την ΕΔΕ δεν ήξερε να χαρακτηρίσει καν το πειθαρχικό αδίκημα και στο φάκελο δεν κατονόμασε ποιο είναι το πρόσωπο που έκλεψε τα οπιούχα φάρμακα. Ευθύνες πρέπει να αναζητηθούν επίσης και στη διαδρομή του φακέλου από το ΠΑΓΝΗ στην 6η ΔΥΠΕ.

Οι δηλώσεις της κυρίας Παγώνη είναι αποκαλυπτικές: «Η διαδικασία σήμερα σταμάτησε διότι δεν εχει γίνει σωστά η διαδικασία παραπομπής της υπόθεσης από το νοσοκομείο της Κρήτης, ούτε έχει κατονομαστεί κάποιος υπεύθυνος. Γενικότερα, υπάρχει μια εισήγηση ότι υπάρχει απώλεια οπιούχων φαρμάκων. Τίποτε άλλο. Ο φάκελος επιστρέφει στο νοσοκομείο της Κρήτης. Το νοσοκομείο με εισήγηση του νομικού συμβούλου πρεπει να παραπέμψει πάλι από την αρχή τη διαδικασία, κατονομάζοντας για ποιο πειθαρχικό αδίκημα, ποιος και γιατί παραπέμπεται. Η διαδικασία θα έπρεπε να είχε γίνει σωστά απο το νοσοκομείο. Την ευθύνη την έχει το νοσοκομείο. Όταν το νοσοκομείο στείλει πίσω το φάκελο σε εμας, τότε θα συνεχίσουμε. Ο φάκελος που εστάλη δεν είχε τη συγκεκριμένη παραπομπή για αδίκημα. Το υπουργείο ας δει ποιος έχει τις ευθύνες»




Πρωτοφανές: Δεν άφηναν τους δημοσιογράφους να μπουν στο υπ. Υγείας γιατί απολογούνταν η ξαδέλφη του Πολάκη

Από το πρωί είχαν προσέλθει στο υπουργείο Υγείας δημοσιογράφοι, τόσο διαπιστευμένοι όσο και άλλοι, που παρακολουθούν για το Μέσο στο οποίο εργάζονται την υπόθεση.

Ωστόσο, μέχρι και πριν από λίγη ώρα είχε γίνει το πρωτοφανές να μην επιτρέπεται σε κανέναν η είσοδος στο υπουργείο! Ούτε στους διαπιστευμένους δημοσιογράφους, ούτε στους υπολοίπους. Ούτε στον χώρο του γραφείου τύπου, ούτε σε οποιονδήποτε άλλο χώρο του υπουργείου!

Οπως ήταν φυσικό, υπήρξε έντονη δυσαρέσκεια από την πλευρά των δημοσιογράφων, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να κατέβει στην είσοδο του υπουργείου η υπεύθυνη του γραφείου Τύπου προκειμένου να αμβλύνει τις εντυπώσεις. Ανάμεσα στα άλλα έκανε λόγο «για λάθος» και ότι η είσοδος δεν επετράπη καθώς οι δημοσιογράφοι ήταν πολλοί και δεν τους ήξεραν όλους και μπορεί να περιφέρονταν στους διαδρόμους του υπουργείου για να βρουν πού διεξάγεται το πειθαρχικό!

Εν τέλει, πάντως, επετράπη η είσοδος στους δημοσιογαφους αυστηρά μόνο για το γραφείο Τύπου. «Αφού γνωριστήκαμε μπορείτε να περάσετε», είπε χαρακτηριστικά η υπεύθυνη του γραφείου Τύπου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ιατρός, ξαδέλφη του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, που βρίσκεται σήμερα ενώπιον του πειθαρχικού, μπήκε από την είσοδο του υπουργείου!