09 Ιανουαρίου 2016

Ο Τσίπρας και οι «καταληψίες» του ΠΑΜΕ

Με ένα όχι και τόσο ασυνήθιστο τρικ οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ κατάφεραν να πραγματοποιήσουν για αρκετή ώρα εικονική κατάληψη (ή πολιορκία, πείτε το όπως θέλετε) του Μεγάρου Μαξίμου. Και ξέρετε πώς;

Παριστάνοντας τους τουρίστες εμφανίστηκαν μπροστά στην είσοδο του πρωθυπουργικού μεγάρου με τρία τουριστικά πούλμαν, κατέβηκαν ξαφνικά από αυτά και ανέβασαν τα πανό τους κατά του Ασφαλιστικού αιφνιδιάζοντας την αστυνομική φρουρά. Οχι όμως και τον Πρωθυπουργό.

Γιατί την ώρα που οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ απέκλειαν την είσοδο από την οδό Ηρώδου Αττικού ο Αλ. Τσίπρας έφτανε στο Μέγαρο Μαξίμου με το μαύρο Αudi (αυτό με τα φιμέ τζάμια), τους είδε όλους εκεί μαζεμένους και μπήκε ανενόχλητος στο γραφείο του από την πίσω πόρτα. Την ίδια διαδρομή ακολούθησαν η Ολγα Γεροβασίλη και ο Ν. Παππάς.

Και οι δύο εισήλθαν στο Μέγαρο Μαξίμου και έφυγαν με τον ίδιο τρόπο, από την πίσω πόρτα. Η μεν κυβερνητική εκπρόσωπος πήγε στο υπουργείο Υγείας για μια σύσκεψη, ο δε υπουργός Επικρατείας στη Βουλή για να απαντήσει στην ερώτηση του Α. Λοβέρδου για το Ασφαλιστικό, όπου ενεπλάκη και σε φραστικό καβγά με τον βουλευτή του ΠαΣοΚ, όταν ο τελευταίος έκανε λόγο για «σύμφωνο συμβίωσης Τσίπρα, Παυλόπουλου και Καραμανλή».

Ο κ. Τσίπρας πάντως απέδειξε ότι γνωρίζει καλά από καταλήψεις και πολιορκίες. Και τις γνωρίζει εδώ και πολλά χρόνια, από τότε που ήταν μαθητής, και ξέρει πώς να τις αποφεύγει όταν θέλει και πώς να βγαίνει απ’ αυτές. Συνεπώς ουδόλως, όπως μου λένε, τον ανησύχησαν οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ που κατέλαβαν εικονικά το Μέγαρο Μαξίμου.

Είχε και ένα ραντεβού στις 9.30 το πρωί και κατάφερε, όπως λένε υπερηφάνως οι συνεργάτες του, να το πραγματοποιήσει. Τη στιγμή που το Μέγαρο Μαξίμου έχει και πίσω πόρτα, η οποία να σημειώσω ότι φρουρείται το ίδιο καλά με την κεντρική είσοδο, δεν υπήρξε καν ανησυχία για τον κ. Τσίπρα. Μόνο που ο Πρωθυπουργός ήταν αναγκασμένος ως τις 2 μετά το μεσημέρι να ακούει, και πολύ καλά μάλιστα, τα συνθήματα των συνδικαλιστών και ένιωσε την οργή του ΚΚΕ όχι μόνο για το Ασφαλιστικό αλλά και για την ακολουθούμενη κυβερνητική πορεία.

Βηματοδότης