30 Ιανουαρίου 2016

ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΣΑΤΕ! Το Μαξίμου για τους Γερμανούς συμβούλους: Ουδέποτε τους προσλάβαμε, ανεπαρκείς οι προτάσεις τους

Η κυβέρνηση δεν είχε έμμισθη σχέση με την Goetzpartners, καθώς οι προτάσεις της και η αξιοπιστία των επαφών της κρίθηκαν ανεπαρκείς.
Αυτό απαντά το Μέγαρο Μαξίμου στο δημοσίευμα των «Νέων» ότι ο Αλέξης Τσίπρας και ο Γιάνης Βαρουφάκης είχαν προσλάβει Γερμανούς συμβούλους, που έκαναν πρόταση για το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων, η οποία όμως δεν έφτασε ποτέ στο υπουργικό συμβούλιο.

Η κυβέρνηση όμως επιβεβαιώνει ότι υπήρξε επαφή μεταξύ των δύο πλευρών, αναφέροντας ότι η εταιρεία χτύπησε την... πόρτα του Μαξίμου, ζητώντας συνεργασία, όπως είχε κάνει παλιότερα.


Αναλυτικά η ανακοίνωση του Μαξίμου:

«Ουδέποτε η ελληνική κυβέρνηση προσέλαβε ως σύμβουλο ή είχε οποιαδήποτε έμμισθη συνεργασία με την γερμανική εταιρεία συμβούλων Goetzpartners.

Η εν λόγω εταιρεία πράγματι «χτύπησε» την πόρτα του Μαξίμου ζητώντας συνεργασία έναντι υποσχέσεων για βοήθεια στις διαπραγματεύσεις, όπως άλλωστε είχε κάνει πολλές φορές και στο παρελθόν, επί κυβέρνησεων ΠΑΣΟΚ – ΝΔ .

Εντούτοις τόσο οι προτάσεις της όσο και η «αξιοπιστία» των υποτιθέμενων επαφών της, αξιολογήθηκαν και κρίθηκαν ανεπαρκείς».