19 Ιανουαρίου 2016

ΚΥΡΙΑΚΟ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΑΜΕ! ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΞΑΝΑΣΚΕΨΟΥ ΤΟ ΠΡΙΝ ΣΥΝΑΝΤΗΘΕΙΣ ΜΕ ΤΣΙΠΡΑ! ΝΔ κατά Μαξίμου: Αν είχαν ειπωθεί αυτά που διαρρέουν ο Κυριάκος θα είχε αποχωρήσει -Ουδέποτε μας είπε ο Τσίπρας για ΔΝΤ και ολιγάρχες

Και όχι ανοησίες όπως αυτές που διαρρέουν οι αυλοκόλακες Κυριάκου "το περιβάλλον Τσίπρα αυτονομήθηκε"... δηλ. ο ίδιος είναι τίμιος και λέει μόνο αλήθειες; Σοβαρευτείτε λίγο

Μείζον πολιτικό θέμα προκύπτει από τη διάψευση της Συγγρού για τις δηλώσεις που απέδωσαν οι συνεργάτες του πρωθυπουργού στον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα, μεσούσης της συνάντησης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, περί ΔΝΤ και ολιγαρχών - Στη ΝΔ λένε μάλιστα ότι, αν όντως είχαν ειπωθεί αυτά, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα είχε αποχωρήσει

Μείζον θέμα προκύπτει από τις διαρροές που έκαναν συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα για το περιεχόμενο της συνάντησής του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, την ώρα μάλιστα που βρισκόταν σε εξέλιξη η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της ΝΔ στο Μέγαρο Μαξίμου -και ενώ ο πρώτος μιλούσε στον δεύτερο για έναν νέο... πολιτικό πολιτισμό.

Και αυτό γιατί, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ, Γιώργο Κουμουτσάκο, που εξέφρασε τη δυσφορία που επικρατεί στο στρατόπεδο της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις διαρροές του Μεγάρου Μαξίμου, αυτά που αποδίδονται στον πρωθυπουργό για το ΔΝΤ και τους ολιγάρχες, δεν ειπώθηκαν ποτέ στον πρόεδρο της ΝΔ. Φτάνουν μάλιστα μέχρι το σημείο να λένε, στη ΝΔ, ότι, αν είχαν όντως ειπωθεί, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης θα είχε αποχωρήσει από τη συνάντηση.
Το χρονικό

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη το πρώτο τετ-α-τετ των δύο ανδρών στο Μέγαρο Μαξίμου, μετά την εκλογή του κ. Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ, συνεργάτες του κ. Τσίπρα διέρρεαν ότι ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον αρχηγό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να πάρει θέση για το ΔΝΤ. «Πρέπει να πάρεις θέση για το ΔΝΤ, να αποφασίσεις με ποιους είσαι. Δεν μπορείς να λες ταυτόχρονα να αποσύρω το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό και την ίδια στιγμή να επικροτείς το ΔΝΤ» φέρεται να τόνισε ο πρωθυπουργός.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας είπε στον πρόεδρο της ΝΔ ότι πρέπει να ξεμπλοκαριστεί το ΕΣΡ και να εκλεγεί καινούργιο, για να μπορέσει απρόσκοπτα να προχωρήσει η διαδικασία για τις άδειες. «Δεν είναι σωστό κανένα κόμμα να κάνει αβάντες στους ολιγάρχες μιντιάρχες» φέρεται να υπογράμμισε.

Ο πρωθυπουργός -σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν συνεργάτες του- εμφανίζεται να έχει ζητήσει ακόμη από τον κ. Μητσοτάκη η ΝΔ να ψηφίσει το νομοσχέδιο για τη Δημόσια Διοίκηση. «Το πρόβλημα δεν ειναι οι μετακλητοί που φεύγουν με τον υπουργό» φέρεται να τόνισε ο κ. Τσίπρας, αλλά «η αδιαφάνεια και ο κομματισμός στη διαδικασία ανάδειξης των μόνιμων στελεχών του Δημοσίου».

Δυσφορία στη ΝΔ - «Ουδέποτε ειπώθηκαν τέτοια πράγματα»

Οι παραπάνω διαρροές προκάλεσαν δυσφορία στη ΝΔ. Ο εκπρόσωπος του κόμματος, Γιώργος Κουμουτσάκος, σχολίασε ότι τα αναφερόμενα περί ΔΝΤ και ολιγαρχών ουδέποτε ειπώθηκαν από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στη Συγγρού είναι κατηγορηματικοί ότι δεν υπήρχε αυτό το ύφος, δεν ειπώθηκαν αυτά τα λόγια, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα αυτά που είδαν το φως της δημοσιότητας ότι δήθεν ειπώθηκαν, διαρκούσης της συνάντησης.

Το ύφος της συζήτησης ήταν εντελώς διαφορετικό από το ύφος των διαρροών, σημείωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος, ο οποίος μάλιστα αναρωτιέται αν αυτό έγινε ερήμην του κ. Τσίπρα ή αν οι συνεργάτες του πρωθυπουργού αυτονομούνται, υποσκάπτοντας το μήνυμα που ο ίδιος είχε στείλει με την αρχική δήλωσή του για ένα νέο πολιτικό πολιτισμό.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ επισήμανε ότι είναι η δεύτερη φορά που γίνονται διαρροές, ενώ η συνάντηση πολιτικών αρχηγών είναι σε εξέλιξη και τόνισε: «Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού».