12 Ιανουαρίου 2016

Μετακομίζει ο Μεϊμαράκης από τη Βουλή λόγω Κυριάκου

Η μετακίνηση προβλέπεται από τον Κανονισμό της Βουλής που θέλει τα γραφεία των πρώην προέδρων να στεγάζονται εκτός βουλευτηρίου, ωστόσο, έχει την σύμφωνη γνώμη και του κ. Μεϊμαράκη

Χωροταξικές ανακατατάξεις στο κεντρικό κτίριο της Βουλής επιφέρει η επικράτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με ενημέρωση των αρμόδιων υπηρεσιών του κοινοβουλίου, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο οποίος διατηρεί γραφείο στο ισόγειο του βουλευτηρίου ως πρώην πρόεδρος της Βουλής, θα μετακομίσει σε κτίριο επί της οδού Λ. Αμαλίας.

Η μετακίνηση προβλέπεται από τον Κανονισμό της Βουλής που θέλει τα γραφεία των πρώην προέδρων να στεγάζονται εκτός βουλευτηρίου, ωστόσο, έχει την σύμφωνη γνώμη και του κ. Μεϊμαράκη. Στον συγκεκριμένο χώρο θα μεταφερθούν τα γραφεία της Ενωσης Κεντρώων που φιλοξενούνται προσωρινά σε γραφείο όπου παραδοσιακά στεγάζεται ο διευθυντής του Προέδρου της Βουλής. Ο κ. Μητσοτάκης θα στήσει το στρατηγείο του στο γραφείο που παραδοσιακά φιλοξενείται η αξιωματική αντιπολίτευση.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον Κανονισμό, από τις επόμενες βουλευτικές εκλογές θα πρέπει να εγκαταλείψουν το κεντρικό κτήριο και οι πρώην πρωθυπουργοί που δεν είναι βουλευτές, δηλαδή οι κ.κ. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, Κώστας Σημίτης και Γιώργος Παπανδρέου.