19 Ιανουαρίου 2016

Ερώτηση Μανώλη Κεφαλογιάννη στην Κομισιόν για τους διορισμούς στο δημόσιο

Ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, Μανώλης Κεφαλογιάννης, κατέθεσε ερώτηση στην Ευρωπαική Επιτροπή σχετικά με τα φαινόμενα κομματισμού που θέτουν σε κίνδυνο την ασφαλή έξοδο της χώρας από την κρίση.

Αναλυτικά η ερώτηση:

“Την προηγούμενη εβδομάδα ο Γερούν Ντάισεμπλουμ επικεφαλής του Eurogroup με δήλωσή του υπογράμμισε ότι η πολιτικοποίηση του δημοσίου τομέα και της διοίκησης των τραπεζών πρέπει να σταματήσει όπως είχε συμφωνηθεί το καλοκαίρι με την υπογραφή του τρίτου μνημονίου.

Επίσης, σύμφωνα με δημοσιεύματα οι αξιωματούχοι της Ευρωπαικής Ένωσης ανησυχούν ιδιαίτερα για τους πολιτικοποιημένους διορισμούς που πραγματοποιεί η ελληνική κυβέρνηση.

Και παράλληλα προειδοποιούν ότι οι κομματικοί διορισμοί και η κομματικοποίηση του δημοσίου τομέα στην Ελλάδα θέτουν σε κίνδυνο το μέλλον του ελληνικού προγράμματος.

Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι επισημαίνουν ιδιαίτερα ότι οι κομματικοί διορισμοί έχουν σαφές άρωμα οικογενειοκρατίας με συνεχείς διορισμούς συγγενών.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται η Επιτροπή:

-Προτίθεται να προβεί σε κάποιες ενέργειες ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η εφαρμογή του προγράμματος εξαιτίας των διορισμών στο δημόσιο;”.