28 Ιανουαρίου 2016

Η ΜΑΛ@ΚΙΑ ΒΑΡΑΕΙ ΚΟΚΚΙΝΟ! Ολυμπιακοί Αγώνες: Πρόσφυγας θα είναι μεταξύ των λαμπαδηδρόμων της Αθήνας

Όπως ανακοίνωσε ο Τόμας Μπαχ, πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, η φλόγα, θα περάσει από ένα κέντρο φιλοξενίας προσφύγων όπου ένας από τους πρόσφυγες θα κληθεί να τη μεταφέρει για μερικά μέτραΈνας πρόσφυγας θα είναι μεταξύ των λαμπαδηδρόμων που θα αναλάβουν να μεταφέρουν τη δάδα, από τη στιγμή που αυτή θα ανάψει στην Αρχαία Ολυμπία, μέχρι να αναχωρήσει η ιερή φλόγα για τη Λατινική Αμερική και το Ρίο ντε Τζανέιρο, όπου και θα διεξαχθούν οι επόμενοι Ολυμπιακοί Αγώνες, το καλοκαίρι.

Όπως ανέφερε, ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής επιτροπής, Τόμας Μπαχ, η φλόγα, από τη στιγμή που θα ανάψει στις 21 Απριλίου, στην Αρχαία Ολυμπία, θα περάσει από ένα κέντρο φιλοξενίας Ιρανών και Αφγανών προσφύγων της Αθήνας, μέχρι να αποχωρήσει από την Ελλάδα, δώδεκα μέρες αργότερα. «Η φλόγα θα περάσει από ένα κέντρο φιλοξενίας όπου, ένας πρόσφυγας θα κληθεί να συμμετάσχει» είπε ο Μπαχ.

Ο Τόμας Μπαχ στο κέντρο φιλοξενίας στον Ελαιώνα

Όπως έχει στο παρελθόν γνωστοποιήσει η ΔΟΕ, αθλητές-πρόσφυγες, που πλέον δεν έχουν σπίτι ή χώρα για να εκπροσωπήσουν, θα κληθούν να συμμετάσχουν στο Ρίο, με τη σημαία των Ολυμπιακών Αγώνων. «Θέλουμε να τραβήξουμε την προσοχή στα προβλήματα των προσφύγων. Δεν γνωρίζουμε πόσοι ακριβώς θα πάρουν μέρος με την Ολυμπιακή σημαία, αλλά δεν θα είναι παραπάνω από 5-10» είπε ο πρόεδρος της ΔΟΕ.

Οι πρόσφυγες, συμπλήρωσε ο Μπαχ, θα παρελάσουν κάτω από την Ολυμπιακή σημαία και θα φιλοξενηθούν στο Ολυμπιακό χωριό, καθώς «δεν έχουν εθνική επιτροπή, δεν έχουν σπίτι και δεν έχουν σημαία κάτω από την οποία μπορούν να παρελάσουν».