22 Ιανουαρίου 2016

Το... υψωμένο δάκτυλο του Μπερλουσκόνι

Όπως είπε σε συνέντευξη τύπου με αφορμή την κυκλοφορία του νέου του βιβλίου, η μητέρα του πίστευε ότι «η χειρονομία αυτή είναι ένα σημάδι ότι σε θεωρούν "νούμερο ένα"»

Ο πρώην Δον Ζουάν της ιταλικής πολιτικής σκηνής υψώνει το δάκτυλο προκαλώντας για μία ακόμη φορά.

Κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Ρώμη, στο πλαίσιο παρουσίασης του νέου του βιβλίου, υπό τον τίτλο:  «Madri» (στα ελληνικά σημαίνει «Μαμάδες»), ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι αναφέρθηκε σ' ένα αστείο περιστατικό από το παρελθόν με την μητέρα του, Ρόζα, να τον ανεβάζει ψυχολογικά ακόμα κι όταν ένας περιστατικός του έκανε την άσεμνη χειρονομία.

Το περιστατικό συνέβη πριν από μερικά χρόνια, στους δρόμους της Ρώμης, όταν ο πρώην Καβαλιέρε βρέθηκε αντιμέτωπος μ' έναν Ιταλό περαστικό, ο οποίος του εξέφρασε την αντιπάθειά του με την άσεμνη χειρονομία. Η μητέρα του τότε έσπευσε να τον ενθαρρύνει λέγοντάς του χαρακτηριστικά: «Η χειρονομία αυτή είναι ένα σημάδι ότι σε θεωρούν "νούμερο ένα"».

Μία ιστορία από τα παλιά που όταν την θυμάται ο Σίλβιο, χαμογελά. Όπως κι έκανε προχτές στη συνέντευξη Τύπου υψώνοντας το δάκτυλο στο κοινό για να αναπαραστήσει την επίμαχη σκηνή.

Μίνα Αγγελίνη
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ