19 Ιανουαρίου 2016

ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΛΕΜΕ! Ακόμη περιμένουν απάντηση στο ΕΣΡ αν το ΥΠΟΙΚ έχει εισπράξει τα πρόστιμα

Το υπουργείο Οικονομικών δεν απαντά από το τέλος του περασμένου Αυγούστου, σε αίτημα του Συμβουλίου αν έχει εισπράξει τα πρόστιμα που έχουν υποβληθεί και βεβαιωθεί σε κανάλια και ραδιόφωνα.

Το συμβούλιο ζητούσε από το υπουργείο, με έγγραφο του που είχε στείλει στις 30 Αυγούστου του 2015, πληροφορίες για την «εξόφληση των προστίμων» που επέβαλε σε κανάλια και ραδιόφωνα, ζητώντας στοιχεία «για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα συγκεκριμένα πρόστιμα που έχουν βεβαιωθεί από τις αρμόδιες ΔΟΥ από το 2002 έως και σήμερα».

Το υπουργείο πάντως μέχρι και σήμερα 19 Ιανουαρίου δεν έχει απαντήσει και ας κατατέθηκε χτες στη Βουλή τροπολογία, με την οποία τα μέλη του ΕΣΡ γίνονται εννέα, από επτά που είναι σήμερα, προφανώς για να μοιραστούν καρέκλες και στα άλλα κόμματα.

Πάντως το ξεκαθάρισμα του τοπίου στα ΜΜΕ, δεν βρίσκεται στα χέρια της κυβέρνησης αλλά στα χέρια της Ν.Δ. Δηλαδή αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης συμφωνήσει η αδειοδότηση θα προχωρήσει, αν δεν συμφωνήσει τα πράγματα στα κανάλια παραμένουν ως έχουν.

Το κακό είναι πως το ΕΣΡ εδώ και τέσσερις μήνες, από τότε που το έπαυσε ο Νίκος Παππάς, δεν έχει δικαίωμα να λαμβάνει αποφάσεις. Με αποτέλεσμα τα κανάλια να «χορεύουν» ανεξέλεγκτα και περισσότεροι από 250 φάκελοι να περιμένουν αναξιοποίητοι.