14 Ιανουαρίου 2016

ΗΠΑ: Εθνικιστές καταληψίες ζήτησαν προμήθειες και τους έστειλαν.... δονητές

Οι ένοπλοι «πολιτοφύλακες» του Όρεγκον έχουν καταλάβει εδώ και δύο εβδομάδες ένα εθνικό πάρκο στα νοτιοανατολικά της πολιτείας, διαμαρτυρόμενοι για την ομοσπονδιακή κτηματική πολιτική

Όταν οι Αμερικανοί ένοπλοι «πολιτοφύλακες» του Όρεγκον ζήτησαν από τους συμπατριώτες τους να τους στείλουν εφόδια για την κατάληψη που πραγματοποιούν σε εθνικό πάρκο στης πολιτείας, διαμαρτυρόμενοι για την ομοσπονδιακή κτηματική πολιτική, σίγουρα δεν περίμεναν ότι, μέσα στα δέματα που θα λάμβαναν, θα βρίσκονταν και δεκάδες πελώριοι δονητές.

Η ομάδα Oregon Militia, γνωστή για τις ακραίες ρατσιστικές απόψεις των μελών της, για την αντι-μουσουλμανική ιδεολογία της και τα μηνύματα μίσους απέναντι στις μειονότητες κατέλαβε στις 2 Ιανουαριου μια κυβερνητική έκταση σε εθνικό πάρκο του Όρεγκον, παρά τις αντιδράσεις των ντόπιων που δεν συμμερίζονται το αντικυβερνητικό της μένος, όπως και την αλόγιστη χρήση όπλων από τα μέλη της.

Όταν τα εφόδια των καταληψιών άρχισαν να εξαντλούνται, απηύθυναν έκκληση στους συμπατριώτες τους (τους «πραγματικούς Αμερικανούς» όπως είπαν) να τους στείλουν ορισμένα τρόφιμα, είδη υγιεινής κ.λπ. προκειμένου να μπορέσουν να συνεχίσουν την κατάληψη.

Ωστόσο, ανάμεσα στα τρόφιμα και τα άλλα είδη πρώτης ανάγκης έλαβαν και δεκάδες sex toys, όπως και ζαχαρωτά σε σχήμα πέους, από επικριτές που θέλησαν να εκφράσουν με χιούμορ τη διαφωνία τους με τις απόψεις των «πολιτοφυλάκων».

Όπως ήταν αναμενόμενο, τα μέλη της ομάδας δεν «έπιασαν» το αστείο. Συγκεκριμένα, ένα από τα ηγετικά μέλη τους, ο Jon Ritzheimer, δημοσίευσε ένα βίντεο στο οποίο εκφράζει την οργή του για την αλληλογραφία «μίσους» (όπως χαρακτηρίζει τους... δονητές), ρίχνοντας τα σεξουαλικά βοηθήματα στο πάτωμα και λέγοντας ότι «οι πολιτοφύλακες δεν θα υποχωρήσουν»

Αξίζει να σημειωθεί ότι Ritzheimer παρακολουθείται τα τελευταία χρόνια από το FBI λόγω της ακραίας ρητορικής μίσους που χρησιμοποιεί κατά των μουσουλμάνων και την προτροπή σε πράξης βίας εναντίον τους.

Δείτε την αντίδραση μέλους της ένοπλης ομάδας στο «δώρο» που έλαβαν