28 Ιανουαρίου 2016

ΤΙ ΕΓΙΝΕ; ΚΛ@ΣΑΜΕ ΜΕΝΤΕΣ; Αποστόλου για τα επεισόδια: Θα αποφύγει να κινείται στη Θεσσαλονίκη

Μετά τα επεισόδια έξω από την 26η Διεθνή Έκθεση Agrotica, όπου οι συγκεντρωμένοι αγρότες δεν επέτρεψαν στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλη Αποστόλου ούτε να πλησιάσει στην περιοχή, εξέδωσε μία ανακοίνωση με την οποία λέει ξεκάθαρα πως τα επεισόδια υποκινούνται ή σε αυτά πρωτοστατούν προβοκατόρικες δυνάμεις της δεξιάς, αλλά και της ακροδεξιάς.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου δήλωσε πως μετά την άρνηση στην πρόσκληση για διάλογο που απηυθυνε η κυβέρνηση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός υπάρχει τώρα μία κλιμάκωση της έντασης.

Ο κ. Αποστόλου υποστηρίζει πως δεν μπορεί να πιστέψει πως τα επεισόδια των τελευταίων ωρών και ο αποκλεισμός της Θεσσαλονίκης και η παρεμπόδιση των εγκαινίων της έκθεσης, "εκφράζουν τη μεγάλη μάζα των αγροτών.Οι αγρότες είναι άνθρωποι της δουλειάς και της προκοπής. Όχι της τυφλής και αδιέξοδης σύγκρουσης, στην οποία φαίνεται να πρωτοστατούν ή να υποκινούν προβοκατόρικες δυνάμεις της δεξιάς, αλλά και της ακροδεξιάς".

Ο ίδιος δηλώνει πως μετά τη ματαίωση των εγκαινίων της AGROTICA αλλά και από σχετική παράκληση του κ. Μπουτάρη, θα αποφύγει τις κινήσεις που ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν για να δημιουργήσουν περαιτέρω προβλήματα στη Θεσσαλονίκη.

Ωστόσο, ο κ. Αποστόλου κάλεσε να πάρουν σαφή θέση απέναντι σε τέτοιου είδους συμπεριφορές, όλα τα κόμματα, τους θεσμικούς φορείς και τους κοινωνικούς εταίρους.

Κάλεσε τους αγρότες για άλλη μία φορά να προσέλθουν στο διάλογο έτσι ώστε να βρεθούν λύσεις όχι μόνον για τα ζητήματα που θέτουν με τις κινητοποιήσεις τους, το ασφαλιστικό και το φορολογικό, αλλά λύσεις για την επόμενη μέρα της ελληνικής γεωργίας και κτηνοτροφίας.

Δήλωσε πάντως, πως ο λαός με την ψήφο του στις εκλογές, έδωσε εντολή στην κυβέρνηση να οδηγήσουν τη χώρα στον δύσκολο αλλά ελπιδοφόρο δρόμο και κάλεσε τους αγρότες να δώσου μαζί αυτή τη μάχη.