21 Ιανουαρίου 2016

ΝΔ για το ασφαλιστικό: Ο Τσίπρας πλήττει την παραγωγική Ελλάδα

Την «γραμμή» της Νέας Δημοκρατίας έναντι της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό επεξεργάζονταν επί δύο ώρες ο Κυριάκος Μητσοτάκης με συνεργάτες του.
Ο πρόεδρος της ΝΔ, συγκάλεσε σύσκεψη στο γραφείο του στη Βουλή, στην οποία μετείχαν οι δύο αντιπρόεδροι Κωστής Χατζηδάκης και Αδωνις Γεωργιάδης, ο συντονιστής του τομέα Οικονομικών Υποθέσεων Χρήστος Σταϊκούρας, ο τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Βασίλης Οικονόμου και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Γιάννης Βρούτσης.

Κοινό συμπέρασμα, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν ότι με το νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση στην ουσία «χτυπάει την παραγωγική Ελλάδα» ήτοι τους επιστήμονες, τους αγρότες, τους ελεύθερους επαγγελματίες. «Ο Τσίπρας πλήττει την εκλογική του πελατεία» ήταν μία από τις φράσεις που ακούστηκαν στη δίωρη σύσκεψη και η οποία θα διατρέξει όπως όλα δείχνουν τις δημόσιες τοποθετήσεις των βουλευτών της ΝΔ στην συζήτηση που ξεκινά στη Βουλή την ερχόμενη Τρίτη.

Για το ασφαλιστικό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αναθέσει στον Γιάννη Βρούτση και τον Β. Οικονόμου οι οποίοι «τρέχουν» στην ουσία το θέμα του ασφαλιστικού, να συνεργαστούν με τεχνοκράτες οι οποίοι θα έχουν έτοιμη την Τρίτη την πρόταση με τις θέσεις της ΝΔ για το ακανθώδες θέμα.

Η επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη να δώσει βάρος στην αντιπαράθεση με την κυβέρνηση για το ασφαλιστικό, έχει σαφή πολιτικό και εκλογικό σχεδιασμό καθώς η ΝΔ «στοχεύει» για εκλογικά οφέλη στις κοινωνικές ομάδες που πλήττονται από το νομοσχέδιο.

Παράλληλα αίσθηση έχει προκαλέσει στη Συγγρού ότι ο νέος πρόεδρος της ΝΔ εμπιστεύτηκε για αρμόδιο τομεάρχη στον ευαίσθητο τομέα Εργασίας-Κοινωνικής Ασφάλισης τον Βασίλη Οικονόμου, ο οποίος ήταν στην ίδια θέση και επί προεδρίας Μεϊμαράκη. Οπως φαίνεται ο Κυρ. Μητσοτάκης ήταν ικανοποιημένος από την στάση του Β. Οικονόμου όλο αυτό το διάστημα αλλά και από την άριστη συνεργασία του με τον Γιάννη Βρούτση, τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο για θέματα εργασίας.


Νωρίς το μεσημέρι έγινε στη Βουλή, συνάντηση βουλευτών της ΝΔ με αγρότες, όπου μετείχαν ο Βασίλης Οικονόμου, ο αναπληρωτής γραμματέας της πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης και ο γραμματέας της ΚΟ Κώστας Τσιάρας