19 Ιανουαρίου 2016

Αυτή είναι η πρόταση Βούτση για τη σύνθεση του ΕΣΡ που καταψηφίστηκε-Στη θέση του προέδρου πρότεινε έναν ξεφωνημένο ΣΥΡΙΖΑίο

Τον Λαοκράτη Βάσση πρότεινε για πρόεδρο του ΕΣΡ ο Νίκος Βούτσης, κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης του Προέδρου.

Ο κ. Βάσσης είναι συγγραφέας και...
ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς. Στην προτεινόμενη σύνθεση την οποία παρουσίασε ο πρόεδρος της Βουλής, στη θέση του αντιπροέδρου του ΕΣΡ είναι ο Ροδόλφος Μορώνης, δημοσιογράφος, πρώην υπηρεσιακός υπουργός επί κυβέρνησης Καραμανλή και κυβερνητικός εκπρόσωπος της υπηρεσιακής κυβέρνησης της Βασιλικής Θάνου.

Τα άλλα έξι μέλη- από τα επτά συνολικά καθώς η Δήμητρα Παπαδοπούλου είναι η μόνη που έχει απομείνει από την προηγούμενη σύνθεση- είναι ο καθηγητής επικοινωνίας και πολιτισμού Βασίλης Καραποστόλης, ο Γεώργιος Κόλλιας από την Εθνική Τράπεζα με ειδικότητα τα οικονομικά των ΜΜΕ, η καθηγήτρια ΑΕΙ Λίλιαν Μήτρου, η δημοσιογράφος και γραμματέας μορφωτικού ιδρύματος της ΕΣΗΕΑ Φανή Πετραλιά, ο καθηγητής ΜΜΕ του ΕΚΠΑ Γιώργος Πλειός και ο πρώην γενικός διευθυντής της ΕΡΑ και υποψήφιος της ΝΔ για την υπερνομαρχία Αθηνών-Πειραιώς επί Κώστα Καραμανλή, Γιάννης Τζανετάκος, σύμφωνα με πληροφορίες του vouliwatch.

Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση Βούτση για το ΕΣΡ - Στην κυβέρνηση το «μπαλάκι» για τη συγκρότησή του

Η πρόταση του προέδρου της Βουλής δεν συγκέντρωσε την απαιτούμενη πλειοψηφία των 4/5

Η κυβέρνηση καλείται να αποφασίσει, πλέον, για τη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), αφού στη Διάσκεψη των Προέδρων, που πραγματοποιήθηκε στη Βουλή, η πρόταση του Νίκου Βούτση δεν συγκέντρωσε την απαιτούμενη πλειοψηφία των 4/5.

«Κατόπιν αυτού, είναι ζήτημα της κυβέρνησης πώς θα ρυθμίσει το ζήτημα αυτό» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Βουλής, αμέσως μετά την άκαρπη ψηφοφορία.

Πιο συγκεκριμένα, επί της πρότασης Βούτση υπήρξαν 12 «ναι», επτά «όχι» και τρία «παρών», ενώ απουσίασε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Υπέρ ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι Έλληνες, ενώ κατά η ΝΔ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη και η Χρυσή Αυγή. «Παρών» ψήφισαν ΚΚΕ και Ποτάμι.

Στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής παρενέβη και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος, τονίζοντας τα παρακάτω:

«Δεν θα γίνουμε συνεργοί στους εκβιασμούς της κυβέρνησης, ούτε συνυπεύθυνοι στη γελοιοποίηση της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Σας ζητάμε να φέρετε τώρα την Υπουργική Απόφαση που θα καθορίζει τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών καθώς και την αλληλογραφία της κυβέρνησης με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το νόμο Παππά. Δεν πρόκειται να ψηφίσουμε καμία σύνθεση του ΕΣΡ εάν δεν υπάρχει καθαρό και διαφανές τοπίο. Ζητώ να μην βάλετε το θέμα σήμερα σε ψηφοφορία. Εάν όμως επιμείνετε τότε να ξέρετε πως η Δημοκρατική Συμπαράταξη είναι ΚΑΤΑ».