15 Ιανουαρίου 2016

Το Ποτάμι ψάχνει απάντηση στην εκλογή Μητσοτάκη πριν… στερέψει!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει βάλει δύσκολα στα κόμματα που αυτοπροσδιορίζονται στον χώρο του μεταρρυθμιστικού κέντρου. Ανάμεσα σε αυτά τα κόμματα είναι και το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη στο οποίο η αμηχανία είναι κάτι παραπάνω από εμφανής.

Το κόμμα της ελάσσονος αντιπολίτευσης ξεκίνησε ήδη τις διαδικασίες για να επαναπροσδιορίσει το πολιτικό του στίγμα ώστε να ξεχωρίσει από τη Νέα Δημοκρατία.

Όπως αποκαλύπτει ο ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΣ στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ την Πέμπτη πραγματοποιήθηκε μυστική σύσκεψη με βουλευτές και στελέχη του κόμματος.

Το ίδιο ρεπορτάζ αποκαλύπτει πως στους κόλπους του Ποταμιού έχει δημιουργηθεί μια ισχυρή ομάδα βουλευτών που ζητούν σαφέστερο πολιτικό στίγμα στο χώρο της κεντροαριστεράς.

Στην ομάδα συμμετέχουν οι: Σπύρος Λυκούδης, Χάρης Θεοχάρης, Αχμέτ Ιλχάν και Κώστας Μπαργιώτας αλλά ο Σταύρος Θεοδωράκης επί της αρχής δεν εμφανίζεται αρνητικός σε μια τέτοια προοπτική.

Το προσεχές διάστημα από τη Σεβαστουπόλεως αναμένεται πρωτοβουλία προς την κεντροαριστερά χωρίς πάντως να έχουν δοθεί λεπτομέρειες. Το ζήτημα είναι θα περιλαμβάνεται και το ΠΑΣΟΚ σε αυτή την κίνηση;