19 Ιανουαρίου 2016

ΤΙ; ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΝ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΠΡΩΙ; Δεν συμμετέχουν οι φοιτητές που πρότειναν κατάργηση των ΤΕΙ στον διάλογο για την Παιδεία

Η συζήτηση θα ξεκινήσει σήμερα αλλά μεταξύ των προέδρων των επιτροπών και μόνο με προσκλήσεις

Να μην αποδεχθεί την πρόσκληση του προέδρου της Επιτροπής Αντώνη Λιάκου, να παρουσιάσει σήμερα στον δημόσιο Εθνικό Διάλογο την πρότασή της, αποφάσισε τελικά η ομάδα  φοιτητών “REFORM EDUCATION NOW”. Ο Διάλογος θα ξεκινήσει σήμερα αλλά μεταξύ των προέδρων των επιτροπών και μόνο με προσκλήσεις!

Η δημοσιοποίηση της πρότασης της ομάδας στο protothema.gr προκάλεσε σάλο, καθώς μεταξύ άλλων ζητούσαν να καταργηθούν τα ΤΕΙ, τα σχολεία να είναι ανοιχτά και τα Σαββατοκύριακα, να καταργηθούν τα Θρησκευτικά, οι παρελάσεις να γίνονται μόνο μετά από γενική συνέλευση, αλλά και νέο σύστημα διορισμών.

Η δημόσια συζήτηση, που έχει προγραμματιστεί να γίνει στο αμφιθέατρο της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (συμβολή Λεωφόρου Αλεξάνδρας και Βασιλίσσης Σοφίας), προέβλεπε  είσοδο κοινού μόνο κατόπιν ειδικής πρόσκλησης.

Ο διάλογος δεν είχε ξεκινήσει ούτε την περασμένη εβδομάδα μετά το «μπλόκο» αδιόριστων εκπαιδευτικών που ματαίωσε την «πρεμιέρα» των συζητήσεων και ανάγκασε τους διοργανωτές να αλλάξουν χώρο ομιλιών και από ελεύθερη είσοδο να επιβάλλουν είσοδο μόνο με στοιχεία ταυτότητας και ιδιότητα.

«Η συζήτηση της Εθνικής και Κοινωνικής Επιτροπής Διαλόγου για την Παιδεία, θα γίνει σήμερα στις 19.00 στο Αμφιθέατρο της Σχολής Δημόσιας Υγείας με ομιλητές τους Αντώνη Λιάκο, Κώστα Γαβρόγλου, Νίκο Θεοτοκά και Γεράσιμο Κουζέλη» αναφέρεται σε ανακοίνωση του προέδρου της Επιτροπής Διαλόγου καθηγητή κ. Λιάκου.

«Κύριος στόχος της συνάντησης είναι η ανταλλαγή απόψεων και ο λόγος θα δοθεί κυρίως στο κοινό. Η ελληνική κοινωνία είναι ώριμη και θέλει να συζητήσει τα προβλήματα της εκπαίδευσης. Είχαμε αποφασίσει σήμερα να δώσουμε το λόγο σε εικοσάχρονα παιδιά, στους επτά πρωτοετείς φοιτητές της REN, ανοίγοντάς τον σε αυτούς που δεν ακούγονται. Ο εκφοβισμός και η ονομαστική στοχοποίηση ξεπέρασε κάθε όριο. Ο Διάλογος θα διεξαχθεί παρά τη σπίλωση από κίτρινα έντυπα όσων συμμετέχουν και παρά τις απειλές βίαιης διακοπής από έξαλλες και ανεύθυνες ομάδες», καταλήγει η ανακοίνωση του κ. Λιάκου.

Ισμήνη Χαραλαμποπούλου
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ