18 Ιανουαρίου 2016

ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ->Χαμός στη Βουλή με την τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ που αυξάνει τα μέλη του ΕΣΡ-Ονομαστική ζήτησε η ΝΔ, με ελιγμό απάντησε η κυβέρνηση

Σε πεδίο μάχης μετετράπη η Βουλή για τον καθορισμό της σύνθεσης των μελών του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου.

Η Νέα Δημοκρατία σήκωσε στα ύψη τους τόνους με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος Νίκο Δένδια να επιτίθεται στην κυβέρνηση για την τροπολογία που κατέθεσε για την αύξηση των μελών του ΕΣΡ από 7 σε 9. Κατηγόρησε δε την κυβέρνηση ότι κάνει παζάρι, επιδιώκοντας να προσεταιριστεί την ελάσσονα αντιπολίτευση, αυξάνοντας τις θέσει κατά δύο, για να εκπροσωπηθούν ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι. Ωστόσο και τα προαναφερθέντα κόμματα διά των εκπροσώπων τους ζήτησαν να αποσυρθεί η επίμαχη διάταξη.

Η ΝΔ ζήτησε να διεξαχθεί ονομαστική ψηφοφορία προκειμένου να «κερδίσει χρόνο». Εάν δεν περνούσε η διάταξη στην ψηφοφορία που θα γίνει αύριο Τρίτη στις 18:00, η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής που είχε προγραμματιστεί για τις 11 το πρωί της Τρίτης, δεν θα είχε απόφαση επί της οποίας θα διαβουλεύονταν.

Ωστόσο, η κυβέρνηση απάντησε στην «ντρίπλα» της ΝΔ με νέο ελιγμό. Ανακοίνωσε ότι πρώτα θα γίνει η ψηφοφορία επί της τροπολογίας κανονικά στις 18:00 με ονομαστική ψηφοφορία, αλλά η Διάσκεψη των προέδρων θα ακολουθήσει μετά.