18 Ιανουαρίου 2016

ΑΥΤΟΙ ΔΗΛ. ΕΧΟΥΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΒΟΜΒΑ; Η Βόρεια Κορέα επιτίθεται με μπαλόνια προπαγάνδας στη Νότια Κορέα [εικόνες]

Η Βόρεια Κορέα έριξε την Κυριακή ένα εκατομμύριο φυλλάδια προπαγάνδας στην γειτονική Νότια Κορέα, χρησιμοποιώντας για την μεταφορά τους μπαλόνια ηλίου, σύμφωνα με το Sky News.
Όπως κατήγγειλε το υπουργείο Άμυνας της Σεούλ, η Βόρεια Κορέα στέλνει σχεδόν σε καθημερινή βάση μπαλόνια ηλίου γεμάτα με προπαγανδιστικά φυλλάδια, αρκετά από τα οποία προσγειώνονται μέχρι και στην Σεούλ.


Τα μπαλόνια, που η Βόρεια Κορέα απελευθερώνει όταν οι άνεμοι πνέουν προς την Νότια Κορέα, διαθέτουν χρονοδιακόπτη που την κατάλληλη στιγμή σκάνε απελευθερώνοντας τα φυλλάδια.

Παράλληλα, τα δύο κράτη επέστρεψαν στις επιχειρήσεις προπαγάνδας παρά τη συμφωνία τους για παύση του ψυχολογικού πολέμου το 2004. Η Νότια Κορέα ξαναέθεσε σε λειτουργία τα γιγαντιαία ηχεία που μεταδίδουν αντικουμουνιστική προπαγάνδα και ποπ μουσική στα σύνορά της με την Βόρεια Κορέα, ενώ η Πγιονγιάνγκ εντατικοποίησε από την πλευρά της το «εναέριο ταχδρομείο μίσους».


Οι νοτιοκορεάτες αξιωματούχοι ελπίζουν πως ο αντικομουνιστικός «μουσικός πόλεμος» θα επηρεάσει τους βορειοκορεάτες στρατιώτες οι οποίοι βρίσκονται κοντά στα σύνορα σε αντίθεση με τα φυλλάδια της Πγιονγιάνγκ που «αποκλείεται να προσελκύσουν τους συμπολίτες μας», εκτιμούν οι ίδιοι.