02 Ιανουαρίου 2016

Κυριάκος: Δεν με απασχολούν «δεξιές» αποχωρήσεις από τη ΝΔ

Χαρακτηρίζει τον Τσίπρα ακατάλληλο - «Δεν πρόκειται να παράσχω στην κυβέρνηση συναίνεση αλλά καρτ» - Ξεκαθαρίζει ότι σε καμία περίπτωση η αντιπολιτευτική τακτική δεν θα είναι συναινετική

«Δεν πρόκειται να παράσχω στην κυβέρνηση συναίνεση αλλά καρτ» τονίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και χαρακτηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα ακατάλληλο για πρωθυπουργό επιμένοντας στη θέση ότι «η κυβέρνηση θα καταρρεύσει από μόνη της».

Σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθαρίζει ότι σε καμία περίπτωση η αντιπολιτευτική τακτική δεν θα είναι συναινετική.

Οι προτεραιότητες της κυβέρνησης θα πρέπει να είναι οι μεταρρυθμίσεις, υπογραμμίζει διευκρινίζοντας ότι υπό την ηγεσία του η Ν.Δ. θα συνεχίσει να «αναδεικνύει ότι προτεραιότητα είναι η ταχεία και αποφασιστική υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων».

Εκτιμά δε ότι ακόμη και εάν έρθει σε συμφωνία με του εταίρους για το ασφαλιστικό και τα κόκκινα δάνεια, θα αποτύχει στα ζητήματα της Παιδείας και της Δικαιοσύνης.

Ως προς τα εσωκομματικά της Νέας Δημοκρατίας, η θέση του υποψηφίου προέδρου σε περίπτωση εκλογής του, θα είναι άνοιγμα προς το Κέντρο, ενώ όπως δηλώνει, ήδη έχει εκπονήσει ένα πρόγραμμα ανασυγκρότησης του κόμματος, διάρκειας 111 ημερών, το οποίο θα μπει άμεσα σε εφαρμογή. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «την 1η Μαΐου θα είμαστε έτοιμοι».

Επιπλέον, ο κ. Μητσοτάκης καταθέτει την πεποίθηση του ότι σε λίγους μήνες η ΝΔ θα καταστεί «η εναλλακτική κυβερνητική λύση για την Ελλάδα», καθώς και την βεβαιότητα του ότι το κόμμα θα κερδίσει τις επόμενες εθνικές εκλογές, «όποτε και αν αυτές γίνουν».

Αναφορικά με το ενδεχόμενο αποχωρήσεων από την ΝΔ και ιδιαίτερα από την δεξιά πτέρυγα του κόμματος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν το αποκλείει καθώς «θεωρητικά υπάρχει πάντα», αλλά όπως αναφέρει «δεν με απασχολεί».