09 Ιανουαρίου 2016

ΒΙΝΤΕΟ-ΕΓΓΡΑΦΑ ΣΟΚ-Κουκούλωσαν την κλοπή ναρκωτικών που παραδέχεται η ξαδέρφη Πολάκη

Τα θέματα είναι δύο:
1. Η κλοπή ναρκωτικών, η οποία είναι πασιφανής, την παραδέχεται και η ίδια η ξαδέρφη Πολάκη και κουκουλώθηκε. Και φυσικά για το κουκούλωμα, δεν φταίει το νοσοκομείο, τα πειθαρχικά κ.λπ αλλά το όνομά της: ΠΟΛΑΚΗ...
αυτό ήταν αρκετό να κουκουλωθεί η υπόθεση. Την κλοπή μπορούμε να την κρίνουμε και να την καταδικάσουμε...
2. Ο θάνατος της μικρής... κακά τα ψέμματα: κόσμος πεθαίνει στις εγχειρήσεις χωρίς να υπάρχει εμφανής ή ανιχνεύσιμος λόγος πριν. Γι αυτό δεν μπορούμε να την καταδικάσουμε εμείς αφού αρμόδιοι είναι άλλοι να βρουν τι πήγε στραβά. Βέβαια αν η ξαδέρφη Πολάκη είναι εξαρτημένη από ναρκωτικά υπάρχει πρόβλημα και σε αυτό το θέμα...
Σε κάθε περίπτωση η συγκεκριμένη δεν έπρεπε να συμμετέχει σε επεμβάσεις λόγω της κλοπής...
Το τραγικότερο όλων είναι ότι οι γιατροί που ξέρουν πολύ καλά τι σημαίνει πεθιδίνη, κουκούλωσαν την υπόθεση!! Δηλ. ρε καραγκιόζηδες τι άλλο πρέπει να κάνει ένας γιατρός για να τον αποβάλλετε από το σώμα σας; ΕΛΕΟΣ ΡΕ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ με τις γελοίες δικαιολογίες "δεν είχε συσταθεί πρωτοβάθμιο πειθαρχικό, ήταν μεγάλη ποινή και έπρεπε να πάει στο από πάνω πειθαρχικό, έπρεπε να σταλεί στην Αθήνα" κ.λπ

Ερωτήματα και αντιδράσεις μετά τις αποκαλύψεις για την αναισθησιολόγο που εργαζόταν στο ΠΑΓΝΗ και ήταν παρούσα στο μοιραίο χειρουργείο που στοίχισε τη ζωή της μικρής Μελίνας...
Σύμφωνα με έγγραφα που παρουσίασε το Mega η αναισθησιολόγος που παραδέχτηκε ότι είναι ξαδέλφη του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη είχε κατηγορηθεί τον Μάιο για κλοπή ισχυρών αναλγητικών φαρμάκων από το νοσοκομείο.

Σε βάρος της έγινε ΕΔΕ κατά την οποία αν και αρχικά αρνήθηκε την εμπλοκή της στη συνέχεια παραδέχτηκε ότι υπεξαίρεσε τα οπιούχα φάρμακα (15 αμπούλες πεθιδίνης) υποστηρίζοντας ότι το έκανε για ιδία χρήση.

Γιατί δεν παύθηκε η αναισθησιολόγος

Η ΕΔΕ σε βάρος της αναισθησιολόγου ωστόσο “σκάλωσε” με αποτέλεσμα να εκκρεμεί η πειθαρχική δίωξη για την κλοπή της πεθιδίνης. Μιλώντας στο Mega, η Μιράντα Παγώνη, Προέδρος του Πειθαρχικού του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου ανέφερε ότι φταίει η διοίκηση του ΠΑΓΝΗ για την καθυστέρηση της διαδικασίας. «Ποινή δεν μπορώ να βάλω από την τηλεόραση», ωστόσο παρδέχτηκε ότι είναι παράπτωμα η υπεξαίρεση φαρμάκων και ότι αν είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία ενδεχομένως η αναισθησιολόγος να είχε παυθεί από τα καθήκοντά της.

Η κυρία Τριχοπούλου, διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας μιλώντας επίσης στην εκπομπή είπε ότι η ΕΔΕ κατατέθηκε τον Οκτώβριο, χωρίς χαρακτηρισμό παραπτώματος! Επίσης είπε ότι για τη μη παύση της γιατρού ευθύνεται το γεγονός ότι δεν υπάρχει Πειθαρχικό Συμβούλιο στην 7η Υγειονομική Περιφέρεια προκειμένου να συνεδριάσει και να επιβάλλει ποινή στην αναισθησιολόγο....

Ο φάκελος της ΕΔΕ αποστέλλεται στην Αθήνα στο Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο.


Τι λέει η αναισθησιολόγος

Η αναισθησιολόγος μιλώντας στην εφημερίδα "Πατρίς" του Ηρακλείου υποστήριξε ότι πήρε τα φάρμακα για να αντιμετωπίσει έναν οξύ πόνο από κολικό νεφρού και είναι απολύτως αναληθή τα όσα ακούγονται περί εξάρτησής της από ναρκωτικά. Όσο για την μοιραία μέρα για τη Μελίνα αναφέρει:

«Έγινε κανονικά το χειρουργείο, χωρίς πρόβλημα. Ακολουθήσαμε όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες και όλα τα πρωτόκολλα. Το παιδί ξύπνησε, ανέπνευσε πολύ καλά και την ώρα που φωνάξαμε τον μεταφορέα κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά, ότι δεν αναπνέει σωστά. Βάζω τα ακουστικά και την ακούω να κάνει ένα τρομερό βροχόσπασμα. Πέφτει απότομα η πίεσή της από το 13 στο 7 και αρχίζει να έχει βραδυκαρδία. Εκείνη την ώρα ήμασταν στο χώρο μια ακόμη αναισθησιολόγος και δύο χειρουργοί.

Άρχισα να ουρλιάζω και να φωνάζω βοήθεια. Την διασωληνώσαμε και της δώσαμε αδρεναλίνη. Επανήλθε αμέσως. Αποφάσισα ότι δεν πρέπει να την ξυπνήσω αλλά και ότι χρειάζεται μεταφορά στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ. Γύρω στις 10 το πρωί επικοινώνησα με την εφημερεύουσα της ΜΕΘ του νοσοκομείου και μου είπε ότι δεν είχε εκείνη τη στιγμή διαθέσιμο κρεβάτι και να την κρατήσουμε κοιμισμένη για μια ώρα μέχρι να την μεταφέρουμε στο ΠΑΓΝΗ. Ωστόσο, μετά από περίπου μισή ώρα- τρία τέταρτα ξανάκανε το ίδιο επεισόδιο. Βροχόσπασμα. Αμέσως έτρεξαν νεογνολόγοι, παιδίατροι, καρδιολόγοι, ΩΡΛ, 15 άτομα από πάνω της μέχρι να μεταφερθεί στη ΜΕΘ. Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε να τη σώσουμε. Σας το λέω με μεγάλο πόνο, γιατί έχω δύο παιδιά και ξέρω τι σημαίνει να χάνεις το παιδί σου. Πηγαίνω σπίτι, κοιτάζω την τρίχρονη κόρη μου και κλαίω γιατί μου θυμίζει τη Μελίνα» περιγράφει.

Η αναισθησιολόγος αποδίδει τον θάνατο της μικρής Μελίνας πιθανώς σε βαρύ αλλεργικό σοκ από κάποιο φάρμακο της αναισθησίας, «κάτι όμως που δεν μπορούσαμε να γνωρίζουμε ούτε να προβλέψουμε».

«Η αλήθεια είναι μία και είναι αυτή που θα σας περιγράψω και έχει κατατεθεί και στην ΕΔΕ»λέει. «Έχω εργαστεί για 20 και πλέον χρόνια στο ΠΑΓΝΗ και το νιώθω σαν το σπίτι μου. Τον Μάιο είχα πάει να επισκεφθώ μια ξαδέλφη μου που νοσηλευόταν και περνάω από το Αναισθησιολογικό για να ζητήσω κάποιο αναλγητικό φάρμακο γιατί είχα κολικό νεφρού και πονούσα φρικτά. Όλοι έλειπαν στα χειρουργεία, βλέπω μια μεταφορέα και μου λέει, αφού ξέρεις πού είναι πάρε το μόνη σου. Δεν έγινε καμιά διάρρηξη, καμιά κλοπή. Άνοιξα το συρτάρι απλά και πήρα ένα πακέτο πεθιδίνες, όπως θα έπαιρνα ντεπόν και για το θέμα αυτό έχει γίνει όλος αυτός ο χαμός. Είναι τραγικό να σε κατηγορούν για κάτι τόσο σοβαρό, για ναρκωτικά, για κλοπές και για όλα αυτά που λέγονται».