07 Ιανουαρίου 2016

Στην κοπή της πίτας βρήκε ευκαιρία ο Κοτζιάς για να βρίσει τους διπλωμάτες

Ο υπουργός Εξωτερικών «κατσάδιασε» ορισμένους στη... γωνία, που δεν έκαναν ησυχία, όταν μπήκε στην αίθουσα

Παρουσία πλήθους διπλωματών, υπηρεσιακών στελεχών του υπουργείου, καθώς και μελών των διπλωματικών αποστολών της Ελλάδας σε ξένες χώρες, πραγματοποιήθηκε σήμερα η κοπή της βασιλόπιτας στο υπουργείο των Εξωτερικών, «πρωτοστατούντος» του Νίκου Κοτζιά.

Ο υπουργός Εξωτερικών, μάλιστα, ήταν και αυτός που... έκλεψε την παράσταση, σε μία κατά τα άλλα τυπική διαδικασία, που αποτέλεσε την αφορμή για πολλούς παλιούς γνώριμους του διπλωματικού σώματος, να επιστρέψουν στην πατρίδα τους και να επανασυνδεθούν με αγαπημένα και φιλικά τους πρόσωπα, για την περίοδο των εορτών.

Φερόμενος σαν να είχε μπροστά του... μαθητούδια του δημοτικού σχολείου και όχι έμπειρα διπλωματικά στελέχη με κύρος, ο υπουργός Εξωτερικών βρήκε την ευκαιρία να κάνει... επίδειξη πυγμής απέναντί τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός μπήκε στην αίθουσα όπου θα διεξαγόταν η τελετή κοπής της πίτας, ωστόσο δεν έγινε άμεσα αντιληπτός από τους παριστάμενους, που είχαν σχηματίσει «πηγαδάκια». Τότε, ο κ. Κοτζιάς «εξανέστη» και... επέπληξε τους «άτακτους» αξιωματούχους, οι οποίοι προφανώς και θα έπρεπε να έχουν «βαρέσει προσοχή» στον υπουργό Εξωτερικών, με το που αυτός έκανε την εμφάνισή του στο χώρο, επιδεικνύοντας τον δέοντα σεβασμό.

«Κάντε ησυχία ορισμένοι στη γωνία» είπε με... στεντόρεια φωνή ο κ. Κοτζιάς στους παρευρισκόμενους, για να συνεχίσει την πρωτοφανή «κατσάδα»: «Όποιος δεν θέλει να έρθει, να πάει στα καφενεία... Για να περάσω από τα γραφεία μια μέρα, να δούμε τι θα γίνει».

Είναι άγνωστο τι προκάλεσε το θυμό του κ. Κοτζιά, πάντως το... τελετουργικό της κοπής της πίτας εξελίχθηκε, εν τέλει, ομαλά, δίχως να χρειαστεί ο ίδιος να βγάλει και τη... βέργα και να τιμωρήσει τους «θορυβώδεις» αξιωματούχους.

Στην κοπή της πίτας βρήκε ευκαιρία για «επίδειξη πυγμής» στους διπλωμάτες ο Κοτζιάς