19 Ιανουαρίου 2016

ΒΙΝΤΕΟ-Τσίπρας: Καλώς ήρθες Κυριάκο-Κυριάκος: Ήρθα να σε βοηθήσω στο πακετάρισμα ;)

Σε συγκρουσιακό κλίμα το τετ α τετ Τσίπρα - Μητσοτάκη, εξαιτίας του διορισμού μετακλητών υπαλλήλων.

Λίγο πριν περάσει το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου ο νέος πρόεδρος της ΝΔ, κυβέρνηση και αντιπολίτευση αντάλλαξαν σκληρές ανακοινώσεις.
Από τη μία πλευρά το Μέγαρο Μαξίμου κατηγόρησε την ηγεσία της ΝΔ πως διεκδικεί αριστεία στη σπέκουλα και στον λαϊκισμό, με τη Συγγρού να απαντάει πως οι ανακοινώσεις από την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ είναι το μνημόσυνο του ηθικού πλεονεκτήματος της χώρας.

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Καλώς ήρθες, Κυριάκο
Νομίζω ότι η εκλογή σου κλείνει κι έναν ηλικιακό κύκλο, ανέφερε, υποδεχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας ότι μένει να αποδειχθεί πως η νέα γενιά μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις μιας καθαρής πολιτικής αντιπαράθεσης, με επιχειρήματα, με ιδέες και ταυτόχρονα και μιας ειλικρινούς ανταλλαγής πληροφοριών και ενημέρωσης για τα μεγάλα ζητήματα της χώρας».
«Ο νέος πολιτικός πολιτισμός πρέπει να στηρίζεται στη γλώσσα της αλήθειας», απάντησε ο πρόεδρος της ΝΔ, συμπληρώνοντας ότι προσβλέπει σε ειλικρινή συζήτηση με τον πρωθυπουργό.
Ο πρωθυπουργός ανέφερε επίσης ότι η παρουσία του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη κλείνει και έναν κύκλο κακής παράδοσης μη επικοινωνίας ανάμεσα σε δύο θεσμικούς παράγοντες του τόπου (σ.σ. εννοώντας την περίοδο που ο κ. Τσίπρας ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης) και δεσμεύτηκε πως σε ό,τι τον αφορά θα είναι διαθέσιμος ανά πάσα στιγμή, να παράσχει στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης πλήρη ενημέρωση για τα μεγάλα ζητήματα που αφορούν τη χώρα διότι η αξιωματική αντιπολίτευση είναι θεσμικός πυλώνας του πολιτικού συστήματος.

Δείτε τον διάλογο των δύο ανδρών μπροστά στις κάμερες



Τι διαρρέει το Μέγαρο Μαξίμου ότι είπε ο Τσίπρας


Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι, την ώρα της συνάντησης, οι συνεργάτες του κ. Τσίπρα συνέχιζαν να κάνουν διαρροές, μεταφέροντας στους δημοσιογράφους τι λέει ο πρωθυπουργός στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στο τετ-α-τετ που είναι σε εξέλιξη
  • Πρέπει να ξεμπλοκαριστεί το ΕΣΡ, να εκλεγεί καινούργιο για να μπορέσει απρόσκοπτα να προχωρήσει η διαδικασία για τις άδειες. Δεν είναι σωστό κανένα κόμμα να κάνει αβάντες στους ολιγάρχες μιντιάρχες.
  • Πρέπει να πάρεις θέση για το Δ.Ν.Τ να αποφασίσεις με ποιους είσαι. Δεν μπορείς να λες ταυτόχρονα αποσύρω το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό και την ίδια στιγμή να επικροτείς το Δ.Ν.Τ
  • Του ζήτησε να ψηφίσει το νομοσχέδιο για τη δημόσια διοίκηση. Το πρόβλημα δεν είναι οι μετακλητοί που φεύγουν με τον υπουργό. Το πρόβλημα ειναι η αδιαφάνεια και ο κομματισμός στη διαδικασία αναδείξεις των μόνιμων στελεχών του δημοσίου.



Η αρχή της κόντρα έγινε με το σχόλιο του εκπροσώπου της ΝΔ Γιώργου Κουμουτσάκου
Ωστόσο, το πρωί της Τρίτης ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ αντάλλαξαν σκληρές ανακοινώσεις με αφορμή τον διορισμό συγγενών του ΣΥΡΙΖΑ στο Δημόσιο.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος έκανε λόγο για «έφοδο κατάληψης του κράτους».

«Την ώρα που βάλλεται η ανάπτυξη και η εργασία, την ώρα που χάνονται κάθε μέρα δουλειές, το σύστημα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προκαλεί την κοινωνία. Αυτό που όλοι βλέπουμε είναι έφοδος κατάληψης του κράτους. Παντού “σύντροφοι”, συγγενείς και φίλοι της εξουσίας», τόνισε σε δήλωσή του και προσέθεσε: «Σε μόνο δύο μήνες διπλασίασαν τους μετακλητούς στα υπουργεία. Αποκεφάλισαν διοικήσεις νοσοκομείων. Μεθόδευσαν έκτακτες κρίσεις στην Αστυνομία. Να γιατί αποκήρυξαν την αριστεία».

«Εμείς επιμένουμε στην αριστεία και στην αξιοκρατία», κατέληξε.

Μαξίμου: Η ηγεσία Μητσοτάκη διεκδικεί αριστεία στη σπέκουλα και το λαϊκισμό
Μία ώρα περίπου πριν από τη συνάντηση Τσίπρα-Μητσοτάκη ήρθε και η απάντηση από το γραφείο του πρωθυπουργού. Στην ανακοίνωση το Μέγαρο Μαξίμου προχωρά σε αντεπίθεση και κατηγορεί τη ΝΔ ότι προσπάθησε να επιβάλει τους κολλητούς της ως ισόβιους διοικητές στο Δημόσιο.

«Στη ΝΔ δεν έχουν μετακλητούς υπαλλήλους όπως προβλέπει ο νόμος; Δεν είναι άνθρωποι της εμπιστοσύνης τους; Δεν ξέρουν ότι η θητεία τους λήγει αυτόματα με την λήξη της θητείας των προϊσταμένων τους;
Όσο για τους κλαυθμούς «για τις δουλειές που χάνονται» ας πάνε αλλού να τα πούνε αυτά. Οι άνθρωποι που σχεδίασαν 15.000 απολύσεις στο Δημόσιο και την πλήρη απελευθέρωση των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, δύσκολα θα πλασσάρουν τον θατσερισμό τους ως κοινωνική ευαισθησία.
Οι άνθρωποι που επιχείρησαν να επιβάλλουν τους κολλητούς τους ως ισόβιους διοικητές στο Δημόσιο, ένα μήνα πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου, ας μην μιλάνε για κρατισμό και βολεμένους.
Το κόμμα των θαλασσοδανείων – τα οποία πληρώνει ο ελληνικός λαός – ας χαμηλώσει τους τόνους.
Λίγη αιδώς δεν βλάπτει» αναφέρει η ανακοίνωση.