11 Ιανουαρίου 2016

Ο Παυλόπουλος τηλεφώνησε στον Κυριάκο

Μετά την οριστικοποίηση της εκλογής του κ. Μητσοτάκη στην αρχηγία της ΝΔ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επικοινώνησε με τον νέο πρόεδρο της ΝΔ και τον συνεχάρη

Η σχέση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Προκόπη Παυλόπουλο είναι ένα θέμα για το οποίο ήδη ακούγονται πολλά, αφού η επιλογή του νέου προέδρου της ΝΔ να απόσχει από την εκλογή του κ. Παυλόπουλου ως Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας επικρίθηκε από τους αντιπάλους του και σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως. Ο κ. Μητσοτάκης από την πλευρά του εξήγησε ότι δεν ψήφισε τον κ. Παυλόπουλο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας αποστασιοποιούμενος από την γραμμή του κόμματός του επειδή επιρρίπτει ευθύνες στον ανώτατο πολιτειακό άρχοντα για τους χειρισμούς του την περίοδο που ήταν υπουργός Εσωτερικών εις ό,τι αφορά την γιγάντωση του κρατικού μηχανισμού και το πελατειακό κράτος. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εξηγώντας γιατί δεν υπερψήφισε τον σημερινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας εξήγησε ότι διαφωνούσε και με τους χειρισμούς του Προκόπη Παυλόπουλου στα γεγονότα που ακολούθησαν την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου τον Δεκέμβριου του 2008.

Παρ' όλα αυτά, μόλις οριστικοποιήθηκε το αποτέλεσμα του χθεσινού δεύτερου γύρου των εκλογών στη ΝΔ και ανακοινώθηκε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο νέος πρόεδρος της ΝΔ με ποσοστό 52,43% έναντι 47,57% του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέλαβε την πρωτοβουλία και επικοινώνησε με τον κ. Μητσοτάκη τον οποίο και συνεχάρη για την εκλογή του.

Κατά πληροφορίες, οι κύριοι Μητσοτάκης και Παυλόπουλος συμνφώνησαν τις επόμενες ημέρες να συναντηθούν.