18 Ιανουαρίου 2016

ΣΚΑΣΕ ΚΑΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΣΥΚΩΤΙ ΑΠ'ΤΑ ΓΕΛΙΑ! «Δεν είναι διορισμοί, είναι μετακλητοί»

«Οι περισσότεροι δεν είναι καν ΣΥΡΙΖΑ» ήταν το απίστευτο επιχείρημα της εκπροσώπου Τύπου της Κουμουνδούρου

Να κάνει το «άσπρο-μαύρο», όσον αφορά στους διορισμούς, στον κρατικό μηχανισμό, μελών της οικογένειας του γραμματέα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, Ιάσονα Σχινά Παπαδόπουλου, επιχείρησε η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Ράνια Σβίγκου, παρεμβαίνοντας στην τηλεοπτική εκπομπή «ΣΚΑΙ στις 6», με τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο.

Αντιδρώντας στον τρόπο που παρουσιάστηκε το θέμα από την εκπομπή, η κυρία Σβίγκου υποστήριξε ότι δεν πρόκειται για διορισμούς, αλλά για προσλήψεις μετακλητών υπαλλήλων, με βάση ειδικό νόμο του 1991, και η θητεία τους λήγει ταυτόχρονα με τη λήξη της θητείας του εκάστοτε υπουργού.

Η κυρία Σβίγκου, μάλιστα, «ξεχνώντας» ίσως ότι για τις προσλήψεις σε αυτές τις θέσεις υπάρχει η Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης, επιχειρηματολόγησε ότι είναι δικαίωμα των υπουργών να διορίζουν άτομα της απολύτου εμπιστοσύνης τους στις θέσεις αυτές -«οι περισσότεροι δεν είναι καν ΣΥΡΙΖΑ», είπε χαρακτηριστικά (αποκαλύπτοντας, άθελά της, ότι στην κυβέρνηση γνωρίζουν και τις πολιτικές πεποιθήσεις όσων προσλαμβάνουν).

Η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε ότι «σταυρώνουν ένα 28χρονο παιδί», μιλώντας για τον γραμματέα της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ επιχείρησε να «πετάξει την μπάλα στην εξέδρα», αναφερόμενη σε διορισμούς στο γραφείο του νέου προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, όταν ήταν υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Υπενθυμίζεται ότι, ανάλογη επιχειρηματολογία, είχε χρησιμοποιήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και για τον διορισμό του κ. Αργύρη Αργυρού, συζύγου της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Χαράς Καφαντάρη, σε κρατική εταιρεία-«φάντασμα».