19 Ιανουαρίου 2016

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ Η ΥΕΝΝΕΔ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ! Παρουσιάστρια ΕΡΤ προς Πολάκη: «Για κάτι προσλήψεις και έναν πόλεμο που δέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ κ.υπουργέ θα μας πείτε;»

«Μισό λεπτό κύριε υπουργέ, πρέπει να σας κάνουμε και ερωτήσεις...» παραδέχθηκε ακόμα και η βαμμένη δημοσιογράφος της ΕΡΤ

Όταν η συνέντευξη ενός υπουργού στην δημόσια τηλεόραση, την ΕΡΤ δηλαδή, ξεκινά με το ερώτημα «για ένα θέμα με κάτι προσλήψεις και ένα πόλεμο που δέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ κ. υπουργέ θα μας πείτε...» ακόμη και ο πιο καλόπιστος προετοιμάζεται να ακούσει ένα μανιφέστο εναντίον όσων τολμούν και ασκούν κριτική για το γεγονός ότι η κυβέρνηση διορίζει συγγενείς και φίλους  με αυξανόμενο ρυθμό που θυμίζει γεωμετρική πρόοδο. Ιδίως μάλιστα όταν η συγκεκριμένη παρουσιάστρια, η...
Μαριλένα Κατσίμη εν προκειμένω, λίγο πριν ξεκινήσει η «συνέντευξη» του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη είχε ευθέως υποστηρίξει ότι καλώς διορίστηκε στο δημόσιο η οικογένεια του γραμματέα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ επιχειρηματολογώντας υπέρ της αξιοσύνης της μητέρας και του αδελφού του Ιάσονα Σχινά, λες και το θέμα ήταν αν η οικογένεια Σχινά έχει τα τυπικά προσόντα για να διοριστεί στο δημόσιο.

Με το γνωστό... μειλίχιο ύφος του ο κ. Πολάκης έπιασε το νήμα εκεί που το άφησε η υποτιθέμενη ερώτηση της παρουσιάστριας της ΕΡΤ και ξεκίνησε τις ύβρεις και τις απειλές εναντίον του Πρώτου Θέματος συκοφαντώντας και ισχυριζόμενος ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δέχεται πόλεμο για τις άδειες των καναλιών.

«Η στοχοποίηση από συγκεκριμένα παπαγαλάκια της διαπλοκής, οι οποίοι έχουν αναλάβει ρόλο κομάντο στην επιχείρηση σπίλωσης της κυβέρνησης είναι εντυπωσιακή» ήταν το... ακλόνητο επιχείρημα του κ. Πολάκη ο οποίος κινήθηκε στην γραμμή Μαξίμου και Καμμένου ότι η τοποθέτηση μετακλητών στο Δημόσιο δεν είναι διορισμός... Απίστευτο κι όμως αληθινό. Μπορεί οι μετακλητοί να πληρώνονται από το κράτος και μάλιστα με αμοιβές υψηλότερες απ' αυτές των δημοσίων υπαλλήλων εισπράττοντας μισθό που προέρχεται από τους φόρους των πολιτών, όμως για τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας οι εκλεκτοί του κομματικού κράτους δεν είναι διορισμένοι. «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τους μόνους που διόρισε στο Δημόσιο είναι αυτούς που απέλυσε η συγκυβέρνηση Ν.Δ. ΠΑΣΟΚ δηλαδή αυτούς που απέλυσε ο κ. Μητσοτάκης όταν ήταν υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, οι καθαρίστριες, οι σχολικοί φύλακες, εσείς στην ΕΡΤ και όλοι αυτοί οι 7.000 άνθρωποι που βρέθηκαν σε μία ήττα στο δρόμο» ισχυρίστηκε ο κ. Πολάκης.

«Δεν εκχωρούμε σε κανέναν το δικαίωμα για το ποιους θα διαλέξουμε ως συνεργάτες στο πολιτικό μας γραφείο» συνέχισε ο κ. Πολάκης με την παρουσιάστρια να αποδέχεται τη λογική του «εγώ αποφασίζω» την οποία υποστήριξε με τη συλλογιστική του ο υπουργός. Με απίστευτο κυνισμό μάλιστα ο κ. Πολάκης υπεραμύνθηκε της πρακτικής των συνεχών διορισμών και τοποθετήσεων στην κρατική μηχανή κομματικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, φίλων και συγγενών υποστηρίζοντας: «Δεν θα κρατήσουμε τους συμβούλους και τα τρωκτικά της προηγούμενης κυβέρνησης»!

Όταν, δε, η παρουσιάστρια απευθύνθηκε στον κ. Πολάκη για την τροπολογία που αποτέλεσε την αφορμή της διαφωνίας της ΝΔ για το θέμα του ΕΣΡ με την οποία αυξάνεται κατά δύο ο αριθμός των μελών του ΔΣ του συμβουλίου ο κ. Πολλάκης επικαλέστηκε το... ακλόνητο επιχείρημα «τα επτά μελη τα κάναμε 9 για να μπουν περισσότεροι» και πρόσθεσε: «Γιατί είναι κακό να αυξηθούν; Πρέπει να μείνει (σσ. το ΕΣΡ) λειψό και κουτσουρεμένο;».

Ανερυθρίαστα μάλιστα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας υποστήριξε ότι «κακώς μειώσαμε κατά 25% τους μετακλητούς υπαλλήλους». Ισχυρισμός τουλάχιστον περίεργως αφού σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ όχι μόνο δεν περιόρισε αλλά αντιθέτως έχει υπερδιπλασιάσει τον αριθμό των μετακλητών υπαλλήλων που αμείβονται από τα κρατικά ταμεία.

«Μισό λεπτό κύριε υπουργέ, πρέπει να σας κάνουμε και ερωτήσεις...» είπε σε κάποιο σημείο η παρουσιάστρια της ΕΡΤ αντιλαμβανόμενη ότι η υποτιθέμενη συνέντευξη με τον κ. Πολάκη έχει μετατραπεί σε μονόλογο του αναπληρωτή υπουργού Υγείας.

«Αφού μου παίρνετε συνέντευξη πρέπει να μιλήσω εγώ» είπε ο Παύλος Πολάκης δικαιολογώντας πώς και η ΕΡΤ μεταδίδει μια συνέντευξη που στην ουσία είναι υπουργικός μονόλογος χωρίς να μεσολαβούν ερωτήσεις.

Ακόμη και η φίλα προσκείμενη δημοσιογράφος της ΕΡΤ αναγκάστηκε να πει στον κ. Πολάκη: «Ωραία να σας συνδέσουμε να τα πείτε και μετά να μιλήσουμε κι εμείς» και τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας να «κραδαίνει» ένα σημείωμα διαμαρτυρόμενος: «Δεν έχω μιλήσει ούτε για τα μισά π' όσα έχω να σας πω!».