23 Ιανουαρίου 2016

ΒΙΝΤΕΟ-ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΜΟΝΟ ΝΙΚΕΣ, ΘΑ ΡΘΕΙ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΗΤΤΑ-Γεροβασίλη: Δίνουμε μάχη για να μην μειωθούν οι συντάξεις

Μιλώντας στη πρωινή εκπομπή του Mega, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, αναφέρθηκε στο ασφαλιστικό και επισήμανε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να μην μειωθούν οι συντάξεις.

«Αν τρομάζαμε θα καθόμασταν στο σπίτι, κάποια πράγματα χρειάζονται ερμηνείες», σχολίασε η κ. Γεροβασίλη για τη χθεσινή ενημερωτική συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν για το ασφαλιστικό και συνέχισε:

«Αντιλαμβάνομαι πλήρως τον λόγο για τον οποίο οι αγρότες είναι στους δρόμους. Υπάρχει συσσωρευμένη κούραση από τα τελευταία χρόνια, στις πολιτικές που έπληξαν τον αγροτικό κόσμο».

«Ο λαός, εμπιστεύθηκε τον ΣΥΡΙΖΑ να βάλει ένα κοινωνικό πρόσωπο στη συμφωνία. Το 1,8 δισ. που πρέπει να βγει από το ασφαλιστικό, το ψήφισαν τα κόμματα τις αντιπολίτευσης καθώς και την ενοποίηση των ταμείων», επισήμανε και εξήγησε ότι «Οποιαδήποτε επιβάρυνση σήμερα, είναι μεγάλο πρόβλημα».

Η κ. Γεροβασίλη, είπε ότι «είχαμε να διαχειριστούμε διαλυμένα ταμεία, ανθρώπους με διαλυμένη εισφοροδοτική ικανότητα και ταυτοχρόνως, μια μνημονιακή δέσμευση. Η προσπάθεια είναι αυτό το 1,8 να μπει με άλλους τρόπους στο ασφαλιστικό και όχι με κόψιμο συντάξεων», ενώ αποκάλυψε ότι προς το παρόν «η συζήτηση γίνεται στα τεχνικά κλιμάκια δεν έχουμε μπει ακόμα σε πολιτική συζήτηση. Ένας τρόπος που κάλυψε το κομμάτι των κύριων συντάξεων, ήταν η κατάργηση των πρόωρων. Όλοι θα επιβαρυνθούμε με έναν τρόπο προκειμένου να καταστεί βιώσιμο το ασφαλιστικό».

Τέλος δήλωσε: «Παλεύουμε σκληρά για να μην επικρατήσει η άποψη του ΔΝΤ για μείωση των συντάξεων».