07 Ιανουαρίου 2016

Κρήτη: Ζωοκλέφτες κλέβουν πάντα το… ίδιο φορτηγό για τις επιδρομές τους

Το έχουν κλέψει δυο φορές μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα - Το όχημα που βρέθηκε εγκαταλειμμένο έχει υποστεί ζημιές από την μεταφορά ζώων που είχαν κλαπεί από μαντρί της περιοχής

Το κλειστού τύπου βαν ενός 50χρονου που κατοικεί σε χωριό του δήμου Χερσονήσου προτιμούν για τις «δουλειές» τους οι… ζωοκλέφτες της περιοχής, που το έχουν κλέψει δυο φορές μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα για να κάνουν επιδρομές στα ποιμνιοστάσια!

Ο άτυχος ιδιοκτήτης κοιμόταν όταν ειδοποιήθηκε από αστυνομικούς ότι άγνωστοι είχαν κλέψει (ξανά) το φορτηγό του και είχε βρεθεί εγκαταλελειμμένο σε ένα κοντινό χωριό! Όταν πήγε να το παραλάβει, διαπίστωσε ότι είχε υποστεί ζημιές από την μεταφορά ζώων που είχαν κλαπεί από μαντρί της περιοχής.

Και αυτή τη φορά, οι ζωοκλέφτες είχαν παραβιάσει την κλειδαριά για να κλέψουν το φορτηγό, όπως είχαν κάνει και προ καιρού για να το χρησιμοποιήσουν σε άλλη επιδρομή τους. Όμως, ο ιδιοκτήτης του κοπαδιού που είχαν βάλει στο μάτι τους πήρε είδηση και τους έτρεψε σε φυγή πυροβολώντας εναντίον τους! Και τότε, είχαν εγκαταλείψει το όχημα σε άλλο κοντινό χωριό. Η μέθοδος που χρησιμοποίησαν οι δράστες στις δυο περιπτώσεις, κάνει τους αστυνομικούς να εκτιμούν ότι πρόκειται για τα ίδια άτομα.

Μάνος Τσαγκαράκης
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ